Orhan YALÇIN

MÜCADELE- Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98. Yıldönümüne özel, twitter hesabından duygulandıran bir video paylaştı. Kentin bazı tarihi yerlerinin yer aldığı videoda; balkondaki bir sehpanın üzerinde eline aldığı boyalarla resim yaprağına Türk bayrağı çizen minik kız, daha sonra çizdiği resmi eline alarak ona gülümseyen yüzüyle bakması izleyenlere duygu dolu anlar yaşatıyor.

 

  

 

Balkonda çizdiği resmi alıp bir odanın duvarındaki “İYİ Kİ DOĞDU” yazısının altında bulunan Türk bayraklı resimlerin yanına asan minik kız,  kısa bir süreliğine duvara astığı  resme bakıyor. Daha sonra balkona çıkıp balkondaki saksıya bakınan sevimli kız çocuğu, birden duyulan polis aracının siren sesiyle yerinden kalkıp dışarı baktıktan sonra koşarak odaya gidip duvara astığı Türk bayraklı resmi eline alıp aşağı iniyor.

 

Türk bayraklı resmi eline alarak koşa koşa dışarı çıkan  tatlı kız çocuğunu, kapıda onu bekleyen biri erkek bir kadın polis memuru karşılıyor. Minik kız çocuğu, elindeki resmi yanına gelen kadın polise verdikten sonra kadın polis memuruyla birlikte polis otosuna duğru yürüyor. Kadın polis memuru, küçük kızın kendisine verdiği Türk bayraklı resmi polis arcının sol arka camına yapıştırıyor.

 

 

  

Kadın polis memuru, cama astığı resme bir süre baktıktan sonra polis otosundan çıkradığı Türk bayrağını öperek küçük kız çocuğuna uzatıyor. Her sahnesinde duygusal anların yoğunlukla yaşandığı videoda, kendisine verilen Türk bayrağını öpüp alnına götüren minik kız çocuğu, daha sonra aldığı Türk bayrağını her iki elleriyle havaya kaldırıp evin önünde mutlu bir şekilde koşmaya başlıyor.

 

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’nün resmi twitter hesabından yayınladığı video; Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün,  “Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz! Cumhuriyeti biz kurduk, Onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz” sözleriyle son buluyor.   

 

 

Videoyu izlemek için aşağıdaki linki tıklayınız

https://twitter.com/MucadeleGazete/status/1454007018201784321?s=20

Editör: TE Bilisim