MÜCADELE- Dolardaki yüksek artış esnafı sokağa döktü. Diyarbakır’ın Yenişehir İlçesinde çoğu telefon satıcısı olan esnaflar, dolardaki yüksek artış nedeniyle eylem yaparak sahte dolar yaktılar. Ofis AZC Plaza önünde bir araya gelen telefon satıcıları, dolardaki yüksek artış nedeniyle zarar ettiklerini söyledi.

 

Dolardaki yükseliş nedeniyle her gün fiyatların değiştiğini ve sattıkları telefonların yerine telefon alamadıklarını söyleyen esnaf, dolar yaktı. Açıklamada “Sesimizi duyurmak istiyoruz, esnaf olarak öldük” dedi. Doları yakarken açıklama yapan esnaflar “Yakılan paraya saygısızlığımız yok, sadece yönetime hükümetin tavrına saygısızlığımız var” dedi.

 

“ESNAF YARIN NE OLACAK ENDİŞESİYLE UYUYAMIYOR”

Grup adına açıklama yapan Esnaf Ahmet Arlık, yarın ne olacak? Endişesiyle esnafların uyuyamadığını söyleyerek şöyle konuştu: “Toplanma amacımız siyasi değil. Çoğumuzun kirası birikmiş, mal alma, satma ve tadarik konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Bu sıkıntılarımız her sabah uyandığımızda biraz daha artıyor. Sorunlarımız gittikçe büyüyor. Bizler bu duruma artık yeter demek için toplandık. Dünya genelinde ekonomi kötüye gidiyor ama ülkemizde birçok esnaf arkadaşımız artık yarın ne olacak? Endişesiyle sabahlara kadar uyuyamıyor. Kiralarımız birikmiş, mal satılmıyor. Hiçbir şekilde derdimize derman olunmuyor. En önemlisi de ne yerel yönetimlerde, ne de genel olarak bir yetkilinin gelip esnaflara “Herhangi bir sorunuz var mı, ya da bizim sizin sorununuza yönelik bir çözüm planımız var” demiyor. Bizim tepkimiz kötü gidişata hiç kimsenin dur dememesidir. Bundan dolayı bizlerde burada bir tepki olsun, esnafların durumu bilinsin, derdi anlaşılsın diye ses çıkarıyoruz.” Diye konuştu.

 

“ESNAF, TOPLUMUN CAN DAMARIDIR”

Esnafın sorunlarının yetkililer tarafından görünmediğini ifade eden Arlık; “Esnaf, toplumun can damarıdır, eğer esnaf sıkıntı yaşarsa, mal tedariğinde sorunlar oluşursa toplumun gidişattı kötüye gider. Yerel yöneticiler ve yetkililer biran önce esnafa sahip çıkararak bu kötü gidişatta dur deyip esnafı muhatap almalıdır. Basın ve kamuoyunda ricamız, sesimizi demokratik bir şekilde duyurmasıdır. Esnaf öldü, yetkililer nerede?” diyerek tepki gösterdi.

 

Basın açıklamasının ardında tekrardan, “Amed uyuma, esnafına sahip çık” sloganı atan esnaflar işyerlerine geri döndüler. 

 

DOLAR KAÇ TL?

Bugün 23 Kasım 2021 tarihinde güncel ABD Doları kuru 13,2455 Türk lirası olarak belirlendi. ABD Doları alış fiyatı 13,2295 TL ve satış fiyatı ise 13,2295 TL oldu.

 

EURO KAÇ TL?

Bugün 23 Kasım 2021 tarihinde güncel Euro kuru 14,5308 Türk lirası olarak belirlendi. Euro alış fiyatı 14,5293 TL ve satış fiyatı ise 14,5293 TL oldu.

 

ALTINDA SON DURUM!

Gram Altın alış: 770,7

Gram Altın satış: 771,2

Çeyrek Altın alış: 1.224,7

Çeyrak Altın satış: 1.255,3

Editör: TE Bilisim