MÜCADELE- Diyarbakır Kadın Doğum Hastanesi’nde çalışan ve riskli gebelik geçirdiği için nöbet tutamaz raporu verilen bir hemşeriye nöbet tutturulmasından sonra bebeğini kaybetti. Konu geçtiğimiz Perşembe günü yaptığı basın açıklamasıyla açıklayan Amed Sağlık Platformu, sağlık çalışanlarının pandemi süreciyle başlayan çalışma koşullarının gün geçtikçe daha da ağırlaştığına dikkat çekmişti. Platform olayla ilgili suç duyurusunda da bulunacağını belirtmişti. 

 

Platform adına konuşan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şube Yöneticisi Gülhan Tekin, “Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi yoğun bakım biriminde çalışan bir arkadaşımızın riskli gebeliği ve nöbet tutamaz raporu olmasına rağmen kendisine nöbet tutturulmuş, arkadaşımız yer değişikliği talebinde bulunmuş, ancak yer değişikliği gerçekleşmemiştir. Maalesef bu süreçte bir sağlık emekçisi üzülerek söylüyoruz ki çocuğunu kaybetmiştir. Hastane yöneticilerinin görevi kötüye kullanması, arkadaşımızın çocuğunu kaybetmesine sebep olmuştur. Buna rağmen İl Sağlık Müdürlüğü, arkadaşımız ile acısını paylaşmaktan ziyade, görüyoruz ki bu durumun üzerini kapatmaya çalışmaktadır. Muhakkik olarak atanan başka bir hastanenin başhekimi ise arkadaşımızı suçlayacak kadar vicdan ve meslek etiğinden uzaklaşmıştır.” Demişti. 

 

DİYARBAKIR İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN AÇIKLAMA
Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü ise konuya ilişkin inceleme başlattığını duyurduğu açıklaması şöyle, “Medyada, ‘Riskli gebelik raporuna rağmen nöbet tutturulan hemşire bebeğini kaybetti’ başlıklı haberler üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür. Başvurunun Müdürlüğümüze intikali sonrası Müdürlüğümüz tarafından olayla ilgili inceleme başlatılmış olup halen devam etmektedir. Sağlık çalışanımıza ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletir, sağlıklı günler dileriz.” İfadeleri kullanıldı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim