MÜCADELE- Diyarbakır İş Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Burç Baysal, döviz kurları ve enflasyon artışı ile ilgili açıklama yaptı. Baysal: “Döviz kurları ve enflasyon artışı durdurulmalı, karar vericiler daha realist çözümler üretmelidirler.” dedi. Döviz artışıyla birlikte hammadde ve girdi maliyetlerindeki artışla üretimin durma noktasına geldiğini belirten Baysal konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

“Yaşanan döviz artışıyla birlikte hammadde ve girdi maliyetlerindeki artışla üretim durma noktasına gelmiş, ekonomi piyasası çok ciddi bir kriz ile karşı karşıya gelmiştir. Yerel para birimindeki aşırı değer kaybı enflasyonu arttırmakta, iç ve dış pazarda daralmaya neden olmaktadır.

 

“BÜTÜN TOPLUMU ETKİLEMEKTEDİR”

Öngörülebilir makul bir enflasyon, ekonomiler için sorun sayılmayabilir. Ancak fiyat artışlarının yüksek oranlara ulaşması ve kurların tahmin edilebilir olmaktan çıkması ticari yaşamı olumsuz yönde etkilemektedir. Son zamanlarda ekonomi piyasasında yaşanan hızlı dalgalanmalar sadece iş camiasını etkilemekle kalmamakta, bütün toplumu etkilemektedir.

 

DÖVİZ VE ENFLASYON YÜKSELİŞİ DURDURULMALI

Serbest piyasalarda yaşanan dalgalanmalar, dövizdeki hızlı tırmanış ve enflasyon artışı devam etmektedir. Bütün bu duruma müdahale etmesi gereken Merkez Bankasının son zamanlarda peş peşe aldığı faiz indirim kararları beklenen etkiyi yaratamamaktadır. Yaşanmakta olan bütün bu gelişmeleri biz Diyarbakır İş Konseyi üyeleri olarak büyük bir endişe ile izlemekteyiz.  Gerek siyasi otoritelerin, gerekse de bu konuda en yetkili merci olan Merkez Bankasının bu süreci daha realist politikalarla yönetmesi gerektiğine inanmaktayız.  Piyasalardaki hızlı ve dengesiz dalgalanmaların yanı sıra enflasyonun önlenmesi konularında bütün yetkili kurumları daha duyarlı olmaya davet ediyoruz.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim