MÜCADELE-  Diyarbakır Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle geçmişte develerle taşınan ve kılıçlarla kesilen coğrafi tescil işaretli Diyarbakır Karpuzunun tanıtılması amacıyla bu yıl 11’incisi düzenlenecek Karpuz Festivali, vatandaşın rahatlıkla katılabilmesi için Dağkapı Meydanında gerçekleştirilecek.

 

Karpuz yeme yarışması

Etkinlikler, Ekinciler Caddesinden Dağkapı meydanına 15.30’da yapılacak Festival Kortej yürüyüşü ile başlayacak. Dağkapı Meydanındaki açılış konuşmalarının ardından lise öğrencileri arasında karpuz yeme, 5-7 yaş grubu çocuklara arasında yapılacak karpuz yuvarlama yarışmalarıyla çocuklar ve gençlerin eğlenceli vakit geçirmesi sağlanacak.

 

En ağır karpuza 10 bin lira ödül

Çiftçilerin yetiştirdiği en ağır Diyarbakır Karpuzu, jüri önünde tartılarak seçilecek. Büyükşehir Belediyesi, birinciyi 10 bin, ikinciyi 7 bin 500, üçüncüyü 5 bin lira, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ise dereceye giren çiftçileri altın ile ödüllendirecek.

 

Karpuza en çok yakışan çocuk

Festivalde, Diyarbakır’da çocukların karpuz içinde fotoğrafının çekilmesi geleneğinin yaşatılması için “Karpuza en çok yakışan çocuk” yarışması düzenlenecek. Festivalde düzenlenecek tüm yarışmalarda kazananlar sürpriz hediyeler verilecek.

 

Etkinlikler konserlerle son bulacak

Konserlerle devam edecek festivalde 19:30’dan sonra Ali Aktaş, Leyla Aslan ve İbrahim Candan sahne alacak. Ardından 20:30’da başlayacak sanatçı İlyas Yalçıntaş’ın konserini tamamlamasıyla festival sona erecek.

 

Festival kapsamında ayrıca 19:30’da Diyarbakır Hipodromunda Diyarbakır Karpuzu Özel Koşusu yapılacak. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim