MÜCADELE HABER- Uzun yıllardan beri Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) oluşturulması amacıyla süren görüşmeler, 2020 yılında hayata geçti. Diyarbakır OSB Müdürlüğü binası içerisinde, "Dicle Üniversitesi İletişim Ofisi" kuruldu. İletişim Ofisi, Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Diyarbakır TSO Başkanı Mehmet Kaya, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fidan, OSB yönetim kurulu üyeleri ve STK başkanları ile sanayicilerimizin katıldığı bir törenle hizmete açıldı.

 

SANAYİ ALANI GENİŞLEDİ

OSB Yönetim Kurulu üyelerinin 4. etap altyapı çalışmaları ve 5. etap için Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank, ile yaptığı görüşmeler kabul gördü. Bakan Varank, sanayi alanlarının genişletilmesi için gerekli talimatı verdi. Konu ile ilgili Diyarbakır OSB Başkanı Mustafa Fidan, OSBÜK Yönetim Kurulu Üyesi Ali İhsan Özdoğan ve OSB Başkan Vekili Şahin Yalçın, önceki dönem Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker öncülüğünde, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Ankara'da bir görüşme gerçekleştirdi. Ziyaret sonrası Bakan Varank, OSB 5. etabın faaliyete geçirilmesi ve 4. etap altyapı çalışmaları için gerekli talimatı verdi.

 

OSB, "COVİD-19 GÜVENLİ HİZMET BELGESİ" ALAN İLK KURULUŞ OLDU

Diyarbakır OSB’nin, Türk Standartları Enstitüsü İl Müdürlüğü ile yaptığı görüşmeler ve ilettiği talepler neticesinde Covid-19 Güvenli Hizmet Belgesi standardının hazırlanma sürecine katkı sağlayıp denetlenen ve belge almaya hak kazanan ilk kuruluş oldu. Üretim yapan firma ve kurumlara Türk Standartları Enstitüsü tarafından verilen Güvenli Üretim Belgesi’nin hizmet kurumları için de “Güvenli Hizmet Belgesi" adı altında verilmesi için TSE’ye başvuru yapan Diyarbakır OSB Müdürlüğü, yapılan değerlendirme sonucu hem TSE Covid-19 Güvenli Hizmet Belgesinin standartlarının yayınlanmasına katkı sağladı, hem de belge kapsamında ilk denetlenerek belge alan kurum oldu.

 

OSB TARİHİNDE REKOR ELEKTRİK TÜKETİMİ

Diyarbakır OSB de 2020 yılı içerisinden Elektrik alt yapısında muhtelif iyileştirmeler ve revizyonlar yapıldı (Dağıtım merkezinin yeri değiştirildi ve yedek hatlar devreye alınarak modüler tip dağıtım merkezi dönüşümü gerçekleştirildi, 3. etapta yer alan ek parseller için elektrik alt yapı iyileştirilmesi gerçekleştirildi). Yol aydınlatma eksiklikleri tamamlandı (80 adet armatür ve 20 adet aydınlatma direği karanlık bölgelere ilave edildi, arızalı tüm armatürler yenileri ile değiştirildi). Güvenlik kamera sistemi ( CCTV) kuruldu ( 5 adet noktada tüm giriş çıkışları görecek ve kayıt altına alınacak şekilde güvenlik kamerası sistemi kuruldu). Ayrıca 2020 yılı ekim ayı elektrik tüketimi, tüm zamanların en yüksek tüketim rekoru olarak kayıtlara geçti. Ekim ayında, elektrik tüketimi 17.527.226 kwh olarak gerçekleşmiştir. Bu rakam Diyarbakır OSB için tüm zamanların en yüksek elektrik tüketimi olarak kaydedilmiştir. Pandemi sürecine rağmen elektrik tüketiminin artması, bölgedeki fabrikaların da üretim kapasitesinin arttığının göstergesi oldu. Aynı yıl içinde OSB sınırları içinde yer alan 4 adet GES santraline 4 adet daha eklenerek toplamda 8 adet GES sayısına ulaşıldı ve tüm GES'ler için İCCP protokolüne uygun Scada sistemi kurularak TEİAŞ sistemine veri aktarımı başlandı.

 

OSB'DE 25 YILLIK HASRET SONA ERDİ

Diyarbakır OSB'de 25 yıllık hayal gerçek oldu. OSB tarihinde ilk kez bir firma mallarını organize sanayinin içerisine kadar demir yoluyla getirdi. Kentte yatırımcıların talebi üzerine ithal ve ihraç ürünlerinin, Diyarbakır OSB ile Mersin Limanı bağlantısını sağlayacak 4,5 kilometrelik demiryolu hattı, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın (TCDD) çalışmalarıyla tamamlandı. İlk kez blok mermer taşlarını vagonlarla OSB'deki fabrikasına getiren Dicle Mermer Fabrikası yetkilileri, demiryolu ile ham madde taşıyarak nakliye maliyetini yüzde 60 oranında düşürdüklerini söyledi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim