Devrim AKTÜRK

MÜCADELE- Emniyet Genel Müdürlüğü resmi sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde bulunan, binlerce yıldır ayakta duran, Çin Seddi ve İstanbul Surları'ndan sonra dünyanın en uzun, en geniş ve en sağlam surlarından biri olduğu kabul edilen Diyarbakır Surları; Türk Polis Teşkilatı'nın 177'inci yıldönümü dolayısıyla, 10 Nisan Polis Haftası'na özel olarak kırmızı mavi renklere büründüğünü gösteren bir fotoğraf paylaştı. Aynı zamanda hem Diyarbakır'da, hem de Türkiye'de Türk Polis Teşkilatı'nın 177'nci yıldönümü kutlanırken, kentin tarihi surlarında ise renkli görüntüler ortaya çıktı.

 

Özellikle Diyarbakır'ın en büyük burçlarından biri olan Keçi Burcu'na Türk Polis Teşkilatı'nın amblemi bırakılırken, üstte bulunan ışıklandırmalarda ise kırmızı ve mavi renklerinde ışıklar yandı. Emniyet Genel Müdürlüğü resmi sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda Diyarbakır'ın tarihi Surları dışında, Türkiye'nin farklı alanları ve tarihi yapılarında da benzeri görsellerin oluşturulduğu görüldü. Bu yapılar arasında ise İstanbul'daki Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ile Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Ağrı'da İshak Paşa Sarayı'nın da kırmızı mavi renklere büründüğüne ilişkin görseller paylaşıldı.

 

 

TÜRK POLİS TEŞKİLATI'NIN TARİHÇESİ

Çok eski zamanlara dayanan Polis Teşkilatı, 1845 yılında Osmanlı Padişahı Sultan Abdülmecit tarafından 10 Nisan'da kurulmuştur. Osmanlı Devleti zamanında kurulan teşkilat, 1845 yılından bu yana devam etmektedir. Keza Türk Polis Teşkilatının temelleri, 10 Nisan 1845'te İstanbul'da, "Polis" adında bir teşkilatın kurulmasıyla atıldı.

Editör: TE Bilisim