Fatih SURUÇ

MÜCADELE HABER- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 10-16 Temmuz arasında illere göre her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayılarını açıkladı. Haftalık haritada en fazla vaka sayısı 471,57 ile Siirt'te olduğu görüldü. Siirt'i 188,96 ile Ağrı, 122,13 ile Bitlis takip etti.

 

Bakan Koca, illere göre haftalık vaka haritasını paylaştı

 

VAKA SAYISI EN ÇOK ARTAN İLLER

Bakan Koca, son 1 haftada vaka sayısı en çok artan illerle ilgili de paylaşımda bulundu. Koca, "Son bir haftada vaka sayısı en çok artan illerimiz; Siirt, Giresun, Bingöl, Diyarbakır ve Kırıkkale. Aşı İle Toplumsal bağışıklık elde edilene kadar tedbirlere uymak zorundayız. Sevdiklerinizi tehlikeye atmayın" dedi.

 

“DİYARBAKIR 4’NCÜ PİKİ YAŞIYOR”

Diyarbakır hastanelerinde koronavirüsten yatan hastaların ortalama sayısını açıklayan Türk Tabipler Birliği Merkez Konsey Üyesi Dr. Halis Yerlikaya, Diyarbakır’ın şu an için 4’ncü piki yaşadığını, dün sadece bir hastanede üç kişinin koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini söyledi.

 

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi:

Klinik: 70

Yoğun Bakım: 24

 

Dicle Üniversitesi;

Klinik:9

Yoğun Bakım:5

 

Ergani Devlet Hastanesi;

Klinik: 14

Yoğun Bakım: 4

 

Diyarbakır Kadın Doğum Hastanesi:

Klinik: 8 (6 kadın – 2 çocuk)

 

GAZİ YAŞARGİL EAH: BİLİME GÜVENELİM

Diyarbakır’da vaka artışı ve aşılanmanın düşük olması nedeniyle Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi, “Değerli vatandaşlarımız lütfen Aşı Olalım. Bilime güvenelim.” Paylaşımında bulundu.

 

DTO: AŞI OLMAK TOPLUMSAL SORUMLULUĞUMUZDUR

Diyarbakır Tabip Odası’ndan yapılan açıklamada ise, “Bölge illerinde vaka sayılarında çok büyük artışlar var. Bayramın etkisi ile Haftaya daha da artacak gibi görünüyor. Salgın yönetilemiyor, bitmedi devam ediyor. Bir kez daha çağrı yapıyoruz. Aşı olmak toplumsal sorumluluğumuzdur. #AşıCandırHayatKurtarır” ifadeleri kullanıldı.  

 

10-16 Temmuz arasındaki verileri içeren tabloda Siirt 100 binde 471,57, Giresun 78,54, Diyarbakır 117,79 ve Kırıkkale 99,11 vaka artışı gösterdi. Bu illerimizi sırasıyla Iğdır, Mersin, Van, Elazığ ve Erzurum takip etti.

 

Bakan Koca, illere göre haftalık vaka haritasını paylaştı

 

KİLİS, GÜMÜŞHANE VE HATAY EN AZ VAKA GÖRÜLEN İLLER

İllere göre haftalık vaka sayısında en düşük iller ise yüz binde 8,32 ile Kilis, 11,88 ile Gümüşhane ve 12,71 ile Hatay oldu.

Editör: TE Bilisim