MÜCADELE- Türk Tabipleri Birliği (TTB) Yüksek Onur Kurulu üyesi Şeyhmus Gökalp "terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada beraat etti. Türk Tabipleri Birliği (TTB) Yüksek Onur Kurulu üyesi Şeyhmus Gökalp hakkında açık tanık Hicran Berna Ayverdi’nin ifadeleri üzerine “terör örgütü üyesi olmak” iddiasıyla açılan davanın 4'üncü duruşması Diyarbakır 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Gökalp, 'örgüt üyeliği' suçlamasıyla yargılandığı davada beraat etti.

 

Beraat kararı ardından adliye önünde yapılan basın açıklamasında konuşan Gökalp, “Evet, bugün olumlu, iyi bir adım atıldı. Ama tek bir gülle bahar gelmez. Bahar tüm memlekete gelirse bahardır. Demokratik bir ülke olursak, eşitlik içinde, insan haklarına saygılı, hak ve hürriyetlerin özgürce kullanıldığı bir ülke haline gelirsek toplum sağlıklı olur, iyi hekimlik mücadelesini kazanmış oluruz. İyi hekimlik mücadelesini sürdüreceğiz” dedi.

 

2014-2018 döneminde Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyesi olan ve 2020 yılı Eylül ayında gerçekleştirilen 72. Büyük Kongrede TTB Yüksek Onur Kurulu üyeliğine seçilen Dr. Şeyhmus Gökalp, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) soruşturması kapsamında 20 Kasım 2020 tarihinde gözaltına alınmıştı. Üç aylık tutukluluktan sonra 10 Şubat 2021 günü Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmasında tahliye edilmişti. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim