MÜCADELE- DSM’nin alandaki deneyimini sanat ve siyaset odağında yer alan tartışmalarla ilişkilendirerek değerlendirmeyi amaçlayan Muhtemel Gelecekler: Sanat, Kültür ve Siyaset Alanında Güncel Tartışmalar çevrimiçi bir konuşma ve seminer programı. Dünyanın karşı karşıya olduğu aciliyetler ve krizleri tarihten sanata, toplumsal kuramdan edebiyata birçok farklı alandan beslenerek tartışmaya açan çevrimiçi program, herkese açık bir açılış ve kapanış etkinliğinin yanı sıra katılımcıların açık çağrı yoluyla belirlendiği dört kapalı çevrimiçi seminerden oluşuyor.

 

Program, 12 Kasım, Cuma, saat: 20:00’de Evren Balta ve Tanıl Bora’nın konuşmacı olarak yer alacağı çevrimiçi açılış etkinliğiyle başlayacak. Etkinlikte, geçmişi hatırlama ve geleceğe bakma stratejisinde felaket, korku ve umut gibi toplumsal duyguların kesişimlerine ve yansımalarına, ayrıca yine aynı duyguların ütopya ve distopyalardaki izine bakılacak. Açılış etkinliği, Diyarbakır Sanat Merkezi’nin youtube kanalı aracılığı ile izlenebilecek.

 

18 Kasım-9 Aralık 2021 tarihlerinde her Perşembe gerçekleşecek dört haftalık seminer programının Hakikat: Tarih, Özne, Adalet adlı ilk oturumu, Ferda Keskin yürütücülüğünde gerçekleşecek.

 

Diyarbakır Sanat Merkezi tarafından yürütülen Muhtemel Gelecekler, Sanat, Kültür ve Siyaset Alanında Güncel Tartışmalar Programı, Anadolu Kültür işbirliği ve Türkiye Fransız Kültür Merkezi desteğiyle gerçekleşiyor. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim