Orhan YALÇIN

MÜCADELE- Diyarbakır Merkez Sur ilçesindeki Ziraat Bankası’nın karşısında bulunan dolmuş ve otobüs durağının çevresi, yağışların etkisiyle birlikte çamur deryasına döndü.

 

Surlarda aylardır devam eden restorasyon çalışmaları nedeniyle sur diplerindeki bazı park ve surlara yakın kaldırımlar toprak ve moloz atıklarıyla dolarken,  bazı kaldırımların da taşlarının yerinden çıktığı görüldü.

 

Dün kısa süreliğine yağan yağmur kaldırımlardaki toprağın çamura dönüşmesine yol açtı. Kaldırımlardan geçmek zorunda kalan vatandaşlar ile durakta araç bekleyenler duruma tepki gösterdi. Surlardaki restorasyon çalışmaları sırasında surlara yakın park ve kaldırımlarda toprak ve atıkların olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, özellikle de yağışların etkisiyle kaldırımlardaki toprağın çamura dönmesiyle zor anlar yaşadıklarını ifade ettiler.

 

Durakların etrafındaki kaldırım taşlarının yer yer yerinden çıktığını belirten vatandaşlar, bunun da su birikintisine neden olduğunu belirttiler. Yaşanan sorunun çözülmesi için Sur ilçe Belediyesi’ne sesini duyurmaya çalıştıklarını kaydeden vatandaşlar ile durakta araç bekleyen yolcular,  çevre kirliliğine neden oluşan bu utanç verici sorunun derhal çözülmesi gerektiğini söylediler.

 

Ayrıca, ilçedeki birçok kaldırım taşlarının yerinden çıktığı ya da kırıldığını savunan vatandaşlar, her gün yüzlerce turistin akın ettiği ilçede hizmetlerin yetersizliğinden yakınarak, Sur ilçe Belediyesi’nin yaklaşan kış mevsimi öncesi ilçede özellikle de kaldırımlarda genel bir bakım ve onarım çalışması yapması talebinde bulundu.

 

 

Editör: TE Bilisim