Fatih SURUÇ

MÜCADELE HABER- Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Koruma Kurulu Müdürlüğü restrosyonu devam eden Eğil Lala Kasım Bey ve Cafer Bey kümbetlerinde incelemede bulundu. Sosyal medyada aslına uygun yapılmadığı eleştirilen tarihi yapının 26.04.2021 günü sözleşme imzalanarak restorasyona başlandığını ve 30.09.2021 günü tamamlanacağını açıkladı.

 

Açıklamada, “Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürü ve Koruma Kurulu Müdür vekili ile teknik personeller mahallinde incelemede bulunmuş; kurul onaylı projeye ve şartnamelere aykırı bir uygulama tespit edilmemiştir. Tarihi 600 yıla dayanan bu eşsiz kültür varlıklarının restorasyonu idaremizce en özgün hali ile tamamlanacaktır.” İfadeleri kullanıldı.

 

“RESTORASYONA BAŞLANMIŞTIR”

Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklama şöyle, ”16.yy da yapılan Diyarbakır ili Eğil ilçesi Kalkan mahallesinde bulunan tescilli kültür varlıkları Lala Kasım Bey ve Cafer Bey kümbetlerinin restorasyonunu gerçekleştirmek üzere Diyarbakır Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğünce 2012 yılında onaylanmış restorasyon projeleri doğrultusunda, Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile Eğil Belediyesi arasında yapılan protokol çerçevesinde ihalesi yapılıp 26.04.2021 günü sözleşme imzalanarak restorasyona başlanmıştır.

 

“AYKIRI BİR UYGULAMA TESPİT EDİLMEMİŞTİR”

Denetim ve kontrolü Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz uhdesinde devam eden işle ilgili sosyal medyada yapılan bazı paylaşımlar üzerine, Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürü ve Koruma Kurulu Müdür vekili ile teknik personeller mahallinde incelemede bulunmuş; kurul onaylı projeye ve şartnamelere aykırı bir uygulama tespit edilmemiştir.

 

“30.09.2021 GÜNÜ TAMAMLANMASI PLANLANMAKTADIR”

Söz konusu proje kapsamında restorasyon çalışmaları devam etmekte ve çalışmaların uygunluğu idaremiz teknik elemanları tarafından yapılmaktadır. İşin sözleşmeye göre 30.09.2021 günü tamamlanması planlanmaktadır. Tarihi 600 yıla dayanan bu eşsiz kültür varlıklarının restorasyonu idaremizce en özgün hali ile tamamlanacaktır.”

Editör: TE Bilisim