Fatih SURUÇ

MÜCADELE- Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır 1 Nolu Şube Başkanlığı 8 bin 500’e yakın sendika üyesine 24 Kasım Öğretmenler Günü öncesinde termos bardak hediye etti. Öğretmenlik mesleğinin değerli bir meslek olduğunu söyleyen Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Tekdemir, pandemi sürecinde öğretmenlik mesleğinin daha iyi anlaşıldığını söyledi. ‘Gidemediğin yer senin değildir’ şiarıyla Diyarbakır’ın en ücra köy okullarına kadar gittiklerini belirten Tekdemir, hem ziyaret hem de hediye taktim ettiklerini belirtti.

 

“ÖĞRETMENİN NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞU PANDEMİ DÖNEMİNDE DAHA İYİ ANLAŞILMIŞTIR”

Tekdemir’in açıklamaları şöyle, “İncelik, anlayış, sevgi, fedakarlık, sabır gerektiren öğretmenlik, medeniyetimiz için hayati ölçüde değerli bir meslek ve sanattır. Öğretmenlerimiz, geleceği emanet edeceğimiz çocuklarımızın zihin dünyalarını şekillendirmek gibi kıymetli olduğu kadar mesuliyet gerektiren ağır, ince bir sanatı icra etmektedir. Çünkü onlar ruhumuzun işçisi, geleceğimizin de mimarlarıdır. Eğitim, hayatta başarılı olmanın, öğretmenin ise eğitimde başarıyı yakalamanın temel unsurudur. Öğretmenin ne kadar önemli olduğu son dönemde yaşadığımız ve halen yaşamakta olduğumuz pandemi döneminde daha iyi anlaşılmıştır. Yaşadığımız salgın süreci öğretmenin sadece öğretim yapmadığını okulun sadece öğretimden ibaret olmadığını, eğitimin ve sosyalleşmenin merkezi olduğunu ve bu merkezde de öğretmenin olduğunu bir kez daha göstermiştir. Temennimiz öğretmenlerin sadece öğretmenler gününde değil her gün hatırlanması ve gereken itibarın öğretmenlerimize gösterilmesidir.

 

“HEM ZİYARET HEM DE HEDİYE TAKTİM EDİYORUZ”

Gidemediğin yer senin değildir şiarıyla Diyarbakır’ın en ücra köylerine kadar bütün üyelerimizi hem ziyaret ediyor hem de hediyelerini takdim ediyoruz. Bunun en güzel örneği Kocaköy İlçemizin 1970 rakımlı Boyunlu İlkokulunu ziyaret etmemiz olmuştur. Fedakar üyemizin muhabbeti ve memnuniyeti bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Sendika olarak üyelerimizin ekonomik sosyal ve Özlük hakları ile ilgili mücadele vermenin yanında kardeşliğimizi ve birlikteliğimizi pekiştirecek güzel bir hediye olacağını düşünüyoruz. Bu vesile ile tüm eğitim çalışanlarının 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyoruz.” Dedi.

Editör: TE Bilisim