MÜCADELE- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Yolu ve Elâzığ Bulvarı’nı birbirine bağlayan 9,2 kmlik yeni bulvara vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine 54'üncü hükümetin Başbakanı merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan ismini verme kararı aldı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayhan Kardan, Diyarbakırlıların bu konudaki talebini yerine getirdiklerini belirterek, 2021 yılında yaklaşık 500 milyon TL'lik yol çalışması yaptıklarını ve Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı'nın maliyetinin ise 50 milyon TL olduğunu söyledi.

 

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayhan Kardan, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Şerif Aydın, Saadet Partisi İl Başkanı Abdurrahman Ergin, Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfı Diyarbakır Şube Başkanı Muhammed Kayan, Yeniden Refah Partisi Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Zeki Böçkün’ün katılımıyla Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın adının yazılı olduğu tabela asıldı.

 

'2021'DE 500 MİLYON LİRALIK YOL ÇALIŞMASI'

Büyükşehir belediyesi olarak 2021 yılında 500 milyon liralık yol çalışması yaptıklarını aktaran Ayhan, şunları söyledi: Şehrimizin yeni yerleşim yerleri ve tesislerine ulaşımı rahatlatmak amacıyla yapımını sürdürdüğümüz yeni bulvarın isim tabelasını takmak üzere burada bulunuyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak 1200 kilometre kırsalda olmak üzere şehir merkezindeki ana arterlerin yenilenmesi, caddelerin asfaltlanması konusunda ciddi çalışmalarımız var. Bulunduğumuz cadde, şehrin kuzeyini güneyine bağlayan, Mahabat ve Mezopotamya bulvarlarının paralelinde bulunan önemli bir bulvar. Ayrıca bu bulvar, Şanlıurfa kara yolu, 500 Evler mevkiinden başlayıp Elazığ yolundaki Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kadar uzanan 9.2 kilometre uzunluğunda olan bir bulvar. Bu cadde, Diyarbakır stadyumu ve yapılacak olan şehir hastanesi gibi benzer tesislere hizmet edecek 50 metre genişliğinde önemli bir cadde. Bu cadde bittiğinde bize yaklaşık maliyeti 50 milyon TL olacak. Kadirşinas ve vefalı Diyarbakır halkı, gerek kamuoyunda, gerekse belediyemize 54'üncü hükümetin Başbakanı merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın isminin Diyarbakır merkezinde bir yere verilmesi talebi vardı. Sayın valimiz de bu haklı talebin değerlendirilmesi için çalışalım diye bize talimat verdi. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalarımızı tamamladık. Belediye meclisimizin almış olduğu kararla bu yeni açtığımız bu önemli caddenin adının 'Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı' olması konusunda karar verdik. Bu caddenin Diyarbakır'a ve vefalı Diyarbakır halkına hayırlı olmasını temenni ediyorum."diye konuştu. 

 

Saadet Partisi İl Başkanı Abdurrahman Ergin ise, “Ömrünü insanlığın kurtuluşu için harcayan ve bu uğurda hiçbir engel tanımadan mücadele eden merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızın isminin yaşatılması bizler için gayet memnuniyet vericidir. Caddenin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Burada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

 

Yeniden Refah Partisi Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Zeki Böçkün, Diyarbakır halkının ulaşımını kolaylaştıran bir hizmet gerçekleştiğini ifade ederek şunları kaydetti: “Türkiye'de belediyeciliği çok ciddi ivme kazandırmış olan Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızın adının verilmesini çok kıymetli ve değerli buluyoruz. Buraya Erbakan hocamızın adının verilmesi ve bu çalışmanın yapılması, bu hizmetin gerçekleştirilmesi noktasında emeği geçen her bir çalışanımıza, yetkililerimize çok çok teşekkür ediyoruz. Cenabı Allah hayırlara vesile kılsın.”

 

Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfı Diyarbakır Şube Başkanı Muhammed Kayan da yapılan çalışmadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şöyle konuştu: “Bugün büyük bir mücahidin büyük bir dava adamının adını verdiğimiz bu bulvarı açacağız. Bu sebeple Sayın Valimizin bu konudaki gayretinden dolayı kendilerine teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz.” (Haber Merkezi)

 

Editör: TE Bilisim