Fatih SURUÇ

MÜCADELE- Diyarbakır'da Hevsel Bahçeleri ve Dicle Nehri'nin izlenebildiği Fiskaya Şelalesi'nin bulunduğu alandaki seyir terası ücretli hale getirildi. 27 Kasım'da Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’nun açılışını yaptığı Cam Teras’a turnike yerleştirilip, girişlerden ücret alınmaya başlandı. Vatandaşlar 1 TL ücret verip manzarayı parayla izleyebilecek.

 

Konuya ilişkin sosyal medyadan açıklama yapan Mezopotamya Ekoloji Hareketi, “Dicle nehri ve Hewsel bahçelerinde yaratılan bunca talandan sonra şimdi, Dicle nehri ve Hewsel bahçelerini izlemek paralı oldu. Doğa, meta değildir! Kınıyoruz!” 

 

TMMOB Mimarlar Odası Amed Şubesi ise, "Doğa metalaştırılamaz, halka para ile satılamaz! Kayyımlı Büyükşehir belediyesi Fiskaya kent terasından(Roj kafe) Dicle nehri ve hevsel bahçelerini izlemek için artık 1 TL para alacak.” ifadeleri kullanıldı.

 

VİDEO- Fiskaya Seyir Terası açıldı

 

Kent halkının hafızasında önemli bir yere sahip Fiskaya Şelalesi’nin yer aldığı seyir terası, başlatılan yenileme ve restorasyon çalışmaları kapsamında bir süredir vatandaşların girişine kapalıydı. Park ve Bahçeler Daire Başkanlığınca yürütülen çalışmalar kapsamında Fiskaya Şelalesi tekrardan akar hale getirilip, ışıklandırıldı. Yanı başındaki tahta teras ise yerinden kaldırılıp, cam teras yerleştirildi.

 

Editör: TE Bilisim