Fatih SURUÇ

MÜCADELE- Mücadele Gazetesi’nin köşe yazarlarından olan yazar ve gazeteci Devrim Aktürk’ün ‘Hivru’ isimli şiir kitabının ardından bu sefer de ‘Şoreş’ isimli şiir kitabı çıktı. Kendisiyle kitabı ve kitabını çıkartma süreci hakkında konuştuğumuz Aktürk, son dönemde artan kağıt fiyatlarında dolayı insanların kitap almakta zorlandığı belirtti. ‘Şoreş’ kitabında ekonomik kazançtan öte şiirlerini okurlarına ulaştırma düşüncesinde olan Aktürk, “Kitabımla ilgili ekonomik bir çıkar düşünmedim. En büyük isteğim bir araya getirip biriktirdiğim şiirlerimin okurlarım tarafından incelenip analiz edilmesidir. Elimde olsa kitabımı 1 TL'ye satardım” dedi.

“KÜRTÇE’DE ŞOREŞ, DEVRİM DEMEKTİR”

Şoreş kitabı hakkında bize bilgi veren Aktürk, “Ben yazdığım şiirlerde aşkın yanında toplumsal gerçekçi sözlere de yer veriyorum. Ahmed Arif, Sezai Karakoç ve Nâzım Hikmet misali. Şoreş, Kürtçe bir kelimedir. Kürtçe’de Şoreş, Devrim demektir. Yani ben bu şiir kitabımda kendimden, düşüncelerimden, sevgimden ve duygularımdan söz ettim. Şiirlerimi ise ta öteden beri yazdığımdan mütevellit hep saklıyordum. İçerik olarak onları ekledim.” Diye konuştu.  

“ELİMDE OLSA KİTABIMI 1 TL'YE SATACAĞIM”

Kitabını çıkartma sürecinden de söz eden Aktürk, “Kitabımla ilgili ekonomik bir çıkar düşünmedim. En büyük isteğim bir araya getirip biriktirdiğim şiirlerimin okurlarım tarafından incelenip analiz edilmesidir. Elimde olsa kitabımı 1 TL'ye satacağım amma velakin kağıt fiyatlarında gelişen olaylar nedeniyle biraz bütçenin üstünde, 35 TL'den satmak zorunda kalıyorum. Ben kitabı basacak parayı biriktirmeye çalıştım. Hiç şüphesiz bir öğrenci ve part-time çalışmaya gayret gösteren biri için kitap çıkarmak maliyetli olabiliyor. Elimde kalan kitaplarımı da okurlarıma verebilirsem zaten yayımladığım kitabın masrafı da çıkmış olur. Her şey okurlarımdan gelecek taleplere bağlı. Keza şu ana kadar okurlarımın desteğini büyük ölçüde gördüm diyebilirim. Her birine teşekkürler ederim.” dedi.

Editör: TE Bilisim