MÜCADELE- Hastanede, Post Covid polikliniği, hiperbarik ünitesi, gestasyonel ve tamamlayıcı tıp biriminin yakın zamanda hizmete başlamasının ardından İnsanların yaşlanma sorunları yaşlılık hastalıkları ve tıbbi bakım ve tedavisi ile ilgilenen tıp dalı olan Geraitri bölümü açıldı. Geriatri Uzmanı Dr. Gül İspirli göreve başlarken, bu polikliniğe 65 yaş ve üzerindeki tüm bireylerin başvurabileceği bildirildi.

 

Konu İle ilgili açıklamalarda bulunan hastane Başhekimi Doç. Dr. Muhammet Asena, Geriatri’nin, insanların yaşlanma sorunları ve yaşlılık hastalıkları ve tıbbi bakım ve tedavisi ile ilgilenen bir tıp dalı olduğunu ifade ederek, “Yaşlılarda hastalığın teşhisi, tedavisi ve önlenmesi ve yaşlanmaya özgü problemler geriatri biliminin konularıdır.  Geriatri bölümüne 65 yaş ve üzerindeki tüm bireyler başvurabilir. Böylelikle bölgemizdeki yaş almış hastalar daha profesyonel bir hizmet almış olacak” şeklinde konuştu.

 

CERRAHİ ONKOLOJİ UZMANI DA ATANDI

Geriatri Uzmanı Dr. İspirli’nin atanmasının ardından bu kez de Onkoloji hastalarının cerrahi sorunlarını çözüme kavuşturacak profesyonel bir isim olan cerrahi onkoloji uzmanı Dr. Şeref Dokçu’da Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi sağlık ekibine katıldı.

 

Başhekim Asena, Cerrahi Onkoloji’nin, kanser teşhisi, aşamaları ve tedavisi için cerrahiyi kullanmaya odaklanan bir kanser bakım alanı olduğunu hatırlatarak, “Cerrahi onkologlar ayrıca ağrıyı kontrol etmeye, hastanın konfor seviyesini arttırmaya ve kansere bağlı semptomları ve yan etkileri yönetmeye yardımcı olmak için palyatif ameliyatlar yapabilirler. Özellikli hizmetler sunma noktasında ilimize ve bölgemize katkı sunacak olan kıymetli hekim arkadaşlarımız şimdiden yürekten teşekkür ediyoruz” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim