Fatih SURUÇ

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs salgınına karşı, vatandaşların evlerinde kalmasını teşvik etmek amacıyla başlatılan “#HayatEveSığar” kampanyasını renklendirmek için 3 dalda yarışma düzenliyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan duyuruda, ülkece geçirilen zor zamanda, katılımcıların evlerinde günlerini nasıl geçirdiğini yansıtan “#HayatEveSığar” temalı fotoğraf, şiir ve resim yarışması düzenleneceği belirtildi.

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Hasan Basri Güzeloğlu, kendi Twitter hesabından; Evde kalan sizleri resim, şiir ve fotograf yarışmasına davet ediyoruz. Haydi sevgili gençler ve genç kalanlar, katımınızı bekliyoruz.”dedi.

 

BAŞVURULAR İNTERNET SİTESİ ÜZERİNDEN

Yarışmaya gönderilecek eserlerin evin herhangi bir bölümünden evin içini veya dışını yansıtacak şekilde olması gerektiğin işaret edilen duyuruda, söz konusu yarışmalara gönderilecek eserlerin belediyenin internet sitesinde yer alan katılım formunun eksiksiz doldurularak [email protected] adresine gönderilmesi gerektiği kaydedildi.

 

SON BAŞVURU 31 MAYIS

Son başvuru tarihinin 31 Mayıs 2020 olduğuna işaret edilen duyuruda, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Dicle Üniversitesi, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Anadolu Ajansı’nda görev yapan alanında uzman kişilerden oluşan Jüri Üyelerinin belirleyeceği en iyi 10 eserle ilgili verilecek ödüllere de yer verildi.

 

GENÇLERE LAPTOP YAŞLILARA ALTIN

Herhangi bir dalda yarışmada 1, 2 ve 3’üncü gelen 20 yaş altı kişilere laptop bilgisayar, 4 ile 10 arası derece yapanlara da tablet ; 65 yaş ve üstü kişilerden birinci olana tam altın, 2, 3, 4 ve 5’nciye yarım altın, 6 ve 10’un arası derece yapanlara da çeyrek altın ödül vereceği açıklanan duyuruda, tüm katılımcılara ise kitap verileceği aktarıldı. Yarışmaya katılan herkese ise kitap hediye edilecek.

Editör: TE Bilisim