Fatih SURUÇ

MÜCADELE HABER- Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde yaralanan yeni doğmuş bir sıpa, Batman’ın bir köyünde üç dilli ve ağzında tümörle yeni doğmuş bir buzağı ile biri felçli diğeri ise tümörlü iki köpek, HAYTAP Diyarbakır Temsilcisi Sevgi Ekmekçiler’in yardımıyla tedavi edilerek sağlıklarına kavuşturuldu. Tedavileri tamamlanan hayvanlar, Bursa’daki Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Emekli Hayvanlar Çiftliğine gönderilerek, burada yeni yaşamları sürdürecek.

 

“DİYARBAKIR’DAN 10 TANE SAKAT EŞEĞİMİZİ BU ÇİFTLİĞE GÖNDERMİŞTİK”

Hayvanların tedavisi hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan HAYTAP Diyarbakır Temsilcisi Sevgi Ekmekçiler, “Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde bir köyde yeni doğmuş sıpa annesinin yanındayken bilinmeyen bir nedenle çok kötü yaralanıp Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevine getirildiğinde ayağı ve sırtındaki yara kurtlanmıştı. Tırnağı düşmek üzereydi ve çok acı çekiyordu. Öncelikle yaraları kurtlardan temizlendi, yaraları dikildi ve ilaç tedavisine başlandı. Her gün biraz daha iyileşmeye başladı. Ancak ayağı ne yazık ki tam iyileşemeyecek. Yaşadığı köye geri gönderilirse orada sakat haliyle yük taşıtılması ihtimaline karşı bundan sonraki hayatını güven içinde ve eziyet çekmeden yaşaması için Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Emekli Hayvanlar Çiftliğine göndermeye karar verdik. Daha önce de Diyarbakır’dan 10 tane sakat eşeğimizi bu çiftliğe göndermiştik ve hepsi de gayet mutlu bir şekilde hayatlarına devam ediyorlar” diye konuştu.

 

 

“BAKAN SAYIN BEKİR PAKDEMİRLİ’NİN İLGİLENDİ”

Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli’nin de ilgilenmesi üzerine Diyarbakır Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesinde ameliyat edilen buzağı hakkında konuşan Ekmekçiler, “Minik Buzağı Batman’ın bir köyünde üç dilli doğmuş. Üç dili teke indirildi. Annesini emmekte zorluk yaşıdığı için biberonla besleniyor. Buzağının durumundan haberdar olan ancak annesinden süt emmekte zorluk yaşayan ve akranlarına göre çok küçük kalan minik buzağının kesilmemesi ve ömrünü rahat yaşaması için yine HAYTAP’ın Emekli Hayvanlar Çiftliğine gönderilmesine karar verildi. Orada tedavisi devam edecek ve ömrünün kalanını rahat geçirmesi sağlanacak” şeklinde konuştu.

 

FERÇLİ PEKİNE KÖPEĞİ DE HAYTAP’A GÖNDERİLDİ.

Ekmekçiler, “Köpeklerimiz ise minik Pekinez köpeği bakımevine geldiğinde felçliydi. Veteriner Fakültesinde çekilen röntgen ve muayenesi sonucunda bel fıtığı olduğu anlaşıldı. Tedavisine başlandı ve yavaş yavaş ayağa kalkmaya başladı. HAYTAP bundan sonraki tedavisini üstlendi ve tedavisinin ardından iyi bir yuvaya sahiplendirilecek. Bakımevindeki diğer minik köpeğimizde de tümör olduğu anlaşıldı ve tedavisine başlandı. Onun da bundan sonraki tedavisini HAYTAP üstlendi ve tedavisinin ardından sahiplendirilecek. Hepsi pet nakil aracıyla yola çıktılar. Bundan sonra çok mutlu olacaklarından eminiz.” dedi.  

 

Editör: TE Bilisim