MÜCADELE- 2021 yılı içerisinde hayvansal üretimde verimlilik, kalitenin artırılması ve modern hayvancılık işletmelerine dönüştürülmesi için yapılacak yatırımların desteklenmesi projeleri kapsamında Diyarbakır'da yatırımlar gerçekleştirildi. Destekleme projeleri kapsamında Diyarbakır'da bir hindi kümesi, 9 ipek böcekçiliği bakım ve besleme evi, 10 adet 50 başlık büyükbaş hayvan barınağı ve 6 yem hazırlama makinası, 4 süt soğutma tankı, hayvan kaşıma üniteleri ve otomatik suluklar için hibe ödemeleri yapıldı.

 

 

İpek üretimi konusunda Türkiye’deki üretimin yüzde 63’ünü tek başına karşılayan Diyarbakır'da, Kulp ve Lice ilçelerinde 9 bakım ve besleme evi için toplamda bir milyon 65 bin TL tutarında hibe ödemesi yapıldı. Bu yatırımlarla ipek üretimi konusunda Diyarbakır'ın üretim kapasitesini üst seviyelere taşınması hedefleniyor.

 

Hindi Kümesi yapımında Hani ilçesinde bir üretici yatırıma alınarak proje kapsamında 347 bin TL tutarındaki yatırım karşılığında 200 bin TL tutarında hibe ödemesi yapıldı.

 

Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletmelerinin altyapılarının geliştirilmesi, hayvansal üretimde verimlilik ile kalitenin artırılması ve modern hayvancılık işletmelerine dönüştürülmesi için yapılacak yatırımların desteklenmesi projeleri kapsamında Diyarbakır'da toplamda yapılan 4. Milyon 961 bin TL tutarındaki yatırıma 2 milyon 470 bin TL’lik hibe ödemesi yapıldığı belirtildi.

 

İpek böcekçiliği kapsamında yapılan yatırımlarla Türkiye’deki yaş koza üretiminin yaklaşık olarak  yüzde 63’lük kısmını tek başına karşılayan Diyarbakır'daki üreticilere çok ciddi faydalar sağlayacağı belirtilirken daha önce geleneksel yöntemlerle yapılan İpek böcekçiliği yetiştiriciliği modern bakım ve besleme evlerine taşınarak üretimin artması ve üreticilerin vizyonunun genişlemesi hedefleniyor. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim