Fatih SURUÇ

MÜCADELE HABER- Arkadaşlarıyla birlikte geçen hafta yazdığı ve kedi evinin kaldırılmasıyla kedilerden 2 tanesinin soğuktan öldüğünü dile getiren minik Ceren, “Müdür amca kedi evlerimizi götürdüler. Niye götürdüler? Kedilerimiz sokakta kaldı, üşüyorlar. İki tane kedimiz öldü. Soğuktan ölmüşler. Çok ağladık. Şimdi hepsi dışarıda kaldılar. Müdür amca lütfen kedi evlerimiz geri gelsin. Siz emir verirseniz geri getirirler. Kar yağacak, üşüyecekler” demişti. 

 

HAYVANSEVER ÇOCUĞUN MEKTUBU KARŞILIK BULDU

Diyarbakır Merkez Yenişehir Belediyesi tarafından yaklaşan kış öncesi sokak hayvanları için belirli yerlere bırakılan kedi evinlerinden bir tanesi de İlçedeki Kantar semtinde bulunan polis lojmanlarına bırakılmış ve lojmanda oturan bazı ailelerin rahatsız olduğu gerekçesiyle ilçe belediyesine yapılan yoğun başvuru üzerine belediye ekiplerince kaldırılmıştı.  Kedi evinin kaldırılması lojmandaki bazı polis çocuklarını derinden üzerken, kedi evinin yeniden alana yerleştirilmesi için 12 yaşındaki Ceren ile arkadaşlarının lojman müdürüne yazdığı ve konuya ilişkin gazetemizin de 12 Kasım’da “Hayvansever çocuktan mektup var” başlıklı haberle içler acısı mektubu gündeme getirmişti. Yazdığı mektupla sesini yetkililere duyuran minik Ceren’in isteği yerine geldi. Harekete geçen İlçe belediye ekipleri, kaldırılan kedi evini yeniden yerine yerleştirdi.

 

“KEDİLERİMİZ SOKAKTA KALDI, ÜŞÜYORLAR” DEMİŞTİ

Mektubu yazan 12 yaşındaki Ceren isimli çocuk, kedi evinin kaldırılmasıyla kedilerinin soğuk havada üşüyeceğini söylemişti. Kedi evinin yeniden yerleştirilmesiyle mutlu olan minik Ceren geçen hafta yazdığı mektubunda şunları dile getirmişti:

“Müdür amca, ben Ceren. Polis kızıyım. Yaşım 12. Lojmana taşındığımızdan beri kedilerimizle oynuyoruz. Onları besliyoruz. Onları çok seviyoruz. Kedilerimizin hepsine isim koyduk. Karamel, Tarçın, Zeytin, Tırmık, Miya, Limboli. Limboli yavru getirdi. Dokuz tane ama dört tanesi öldü. Müdür amca bu mektubu size yazmaya karar verdim. Çünkü ben ve arkadaşlarımız, bize yardım edeceğinizi düşündük. Hiçbir kimse bize yardım etmedi. Bizim lojmana kedilerimiz için kedi evi geldi, iki tane. Biz çok mutlu olduk. Kedilerimizde mutlu oldu. İçinde sıcak uyuyorlardı. Biz kutulardan ev yapmıştık. Evleri gelince, evlerine taşıdık onları. Artık üşümüyorlar diye seviniyorduk. Mama kaplarını da evlerine koymuştuk. Müdür amca kedi evlerimizi götürdüler. Niye götürdüler, neden götürdüler? Kedilerimiz sokakta kaldı, üşüyorlar. İki tane kedimiz öldü. Soğuktan ölmüşler. İkisi de yavru idi. Çok ağladık. Şimdi hepsi dışarıda kaldılar. Merdivenlerimizin altına kutu koyuyoruz, atıyor işçiler. Müdür amca lütfen kedi evlerimiz geri gelsin. Siz emir verirseniz geri getirirler. Onları korumamız gerek, sevmeliyiz onları. Dört tanesini sahiplendirdik. Onlar için seviniyorum. Hiç üşümeyecek onlar ama öbürlerine üzülüyorum. Müdür amca, kedi evlerimiz geri gelsin. Kar yağacak, üşüyecekler. Kutuları da atıyorlar. Ne yapacağız? Lütfen Müdür amca, kedi evlerimiz onların eviydi.”

 

“KEDİ EVLERİNİN KALDIRILMAMASI HATTA DAHA DA ÇOK YAYGINLAŞMASI GEREKİYOR”

Konuya ilişkin geçen hafta gazetemize açıklamada bulunan HAYTAP Diyarbakır Temsilci Sevgi Ekmekçiler de,  “Kedi evini İlk gördüğümde çok mutlu olmuştum. Çünkü kış geliyor, soğuk, üşüyorlar. Merdiven altlarına gidip, oraya buraya sığınıp ayakkabıların içinde yatacaklarına en azından kedi evlerinde yatıyorlardı. Gidip merdiven altlarında betonun üstünde falan yatıyorlar. Tabi o daha çok rahatsızlık veriyor insanlara. Bazı kediler bebek arabalarının içine sığınmışlar. Orada yatmaya çalışıyorlar. İki üç tanesi soğuktan ölmüş yavrular.  Kedi evinin olması, o hayvanların en azından insanları rahatsız etmeden kendi evlerinde yaşamalarını sağlıyor. İnsanlar için daha iyi bence. Lojmanda oturanlar için daha iyi. Kedi evlerinin kaldırılmaması gerektiğini düşünüyorum. Hatta daha da çok yaygınlaşması gerekiyor” demişti.

Editör: TE Bilisim