Fatih SURUÇ

MÜCADELE HABER- Diyarbakır Yenişehir Belediyesi tarafından yaklaşan kış öncesi sokak hayvanları için belirli noktalara kedi evleri yerleştiriliyor. Kedi evinin birkaçı, Kantar’daki polis lojmanlarında oturan ailelerin talebi üzerine ilçe belediyesi tarafından lojmanın bahçesine yerleştirildiği açıklandı. İlçe Belediyesinden edindiğimiz bilgiye göre, polis lojmandaki ailelerin talebi üzerine kedi evlerinin lojmanın bahçesine yerleştirildi. Ancak ilerleyen zamanlarda lojmandaki bazı ailelerin, kedi evinin kaldırılması için yaptığı yoğun başvurusu üzerine ilçe belediyesi ekiplerince kaldırıldı. 

 

“KEDİLERİMİZ SOKAKTA KALDI, ÜŞÜYORLAR”

Kedi evinin alandan kaldırılmasına üzülen bazı çocuklar, kedi evinin yeniden yerleştirilmesi için Polis lojmanındaki sorumlu müdüre mektup yazdı. Mektubu yazan 12 yaşındaki Ceren isimli çocuk, kedi evinin kaldırılmasıyla kedilerinin soğuk havada üşüyeceğini söyledi. Minik Ceren mektubunda şunları dile getirdi: “Müdür amca, ben Ceren. Polis kızıyım. Yaşım 12. Lojmana taşındığımızdan beri kedilerimizle oynuyoruz. Onları besliyoruz. Onları çok seviyoruz. Kedilerimizin hepsine isim koyduk. Karamel, Tarçın, Zeytin, Tırmık, Miya, Limboli. Limboli yavru getirdi. Dokuz tane ama dört tanesi öldü. Müdür amca bu mektubu size yazmaya karar verdim. Çünkü ben ve arkadaşlarımız, bize yardım edeceğinizi düşündük. Hiçbir kimse bize yardım etmedi. Bizim lojmana kedilerimiz için kedi evi geldi, iki tane. Biz çok mutlu olduk. Kedilerimizde mutlu oldu. İçinde sıcak uyuyorlardı. Biz kutulardan ev yapmıştık. Evleri gelince, evlerine taşıdık onları. Artık üşümüyorlar diye seviniyorduk. Mama kaplarını da evlerine koymuştuk. Müdür amca kedi evlerimizi götürdüler. Niye götürdüler, neden götürdüler? Kedilerimiz sokakta kaldı, üşüyorlar. İki tane kedimiz öldü. Soğuktan ölmüşler. İkisi de yavru idi. Çok ağladık. Şimdi hepsi dışarıda kaldılar. Merdivenlerimizin altına kutu koyuyoruz, atıyor işçiler. Müdür amca lütfen kedi evlerimiz geri gelsin. Siz emir verirseniz geri getirirler. Onları korumamız gerek, sevmeliyiz onları. Dört tanesini sahiplendirdik. Onlar için seviniyorum. Hiç üşümeyecek onlar ama öbürlerine üzülüyorum. Müdür amca, kedi evlerimiz geri gelsin. Kar yağacak, üşüyecekler. Kutuları da atıyorlar. Ne yapacağız? Lütfen Müdür amca, kedi evlerimiz onların eviydi.”

 

“KEDİ EVLERİNİN KALDIRILMAMASI HATTA DAHA DA ÇOK YAYGINLAŞMASI GEREKİYOR”

Konuya ilişkin gazetemize konuşan HAYTAP Diyarbakır Temsilci Sevgi Ekmekçiler de,  “Kedi evini İlk gördüğümde çok mutlu olmuştum. Çünkü kış geliyor, soğuk, üşüyorlar. Merdiven altlarına gidip, oraya buraya sığınıp ayakkabıların içinde yatacaklarına en azından kedi evlerinde yatıyorlardı. Gidip merdiven altlarında betonun üstünde falan yatıyorlar. Tabi o daha çok rahatsızlık veriyor insanlara. Bazı kediler bebek arabalarının içine sığınmışlar. Orada yatmaya çalışıyorlar. İki üç tanesi soğuktan ölmüş yavrular.  Kedi evinin olması, o hayvanların en azından insanları rahatsız etmeden kendi evlerinde yaşamalarını sağlıyor. İnsanlar için daha iyi bence. Lojmanda oturanlar için daha iyi. Kedi evlerinin kaldırılmaması gerektiğini düşünüyorum. Hatta daha da çok yaygınlaşması gerekiyor” dedi.

 

Editör: TE Bilisim