MÜCADELE HABER- Teknik personellin yaptığı performans analizi sonucu Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, Yenişehir-Bağlar ilçelerini birbirine bağlayan, kentin ulaşım aksı açısından önemli bir yere sahip olan ve uzun zaman önce yapılan İstasyon Viyadüğünde ilk etapta güçlendirme çalışmaları yürüttü. İstasyon Güçlendirme ve Muhtelif Köprülerde Onarım İşi kapsamında viyadüğün 7 aksında bulunan 14 kolonunda güçlendirme işlemleri yapıldı. Çalışmalarda 60 ton donatı 300 m³ yüksek dayanımlı beton ve 4000 adet Q 26 filizi ile epoksi uygulamasıyla güçlendirme içi tamamlandı.

 

KALDIRIMLAR GENİŞLETİLDİ

Yıpranan kolon ve kiriş başlıkları 350 m² tamir harcıyla onaran Büyükşehir Belediyesi, sıvama işlemlerini ardından viyadük altındaki tüm imalatları boyattı. Yaya ve araç trafiğinin güvenliği için 675 m ferforce korkulukla değiştiren ekipler, 450 m oto korkuluk imalatını köprüye yerleştirdi.  Yıpranan dilantasyon derzlerini 156 metre elostomer derziyle yenileyen Fen İşleri Daire Başkanlığı, yayaların viyadüğü daha rahat kullanması için kaldırımları genişleterek çalışmalarda 675 metrekare bazalt taşı kullandı.

 

YENİ IŞIKLANDIRMA SİSTEMİ VİYADÜĞE ESTETİK GÖRÜNÜM KAZANDIRDI

Yapılan güçlendirme çalışmalarının ardından Büyükşehir Belediyesi İstasyon Viyadüğün daha estetik görünmesini ve bağlandığı caddeyle uyumunu sağlamak için 19 adet Tip Test onaylı Led Armatürlü aydınlatma direği dikti. Tamamlanan güçlendirme ve yenileme (peyzaj) çalışmalarının ardından viyadük araç ile vatandaşların hizmetine açıldı. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim