MÜCADELE HABER- Diyarbakır ili, Dicle ilçesi, 15 Temmuz Mahallesi Tırbakırdasi Yöresinde bulunan ve 277 m2 yüzölçümlü binanın kütüphane yapılmasına yönelik olarak düzenlenen protokolde konuşan Vali Karaloğlu, hayırlı bir imza için bir araya geldiklerini belirterek Diyarbakır'da kültür ve sanatla ilgili yapılara çok önem verdiklerini, özellikle çocukların rahatlıkla gidip kitap okuyabileceği, ders çalışabileceği mekanların Diyarbakır için çok önemli olduğunu söyledi.

 

Dicle ilçesinde ihtiyaç duyulan kütüphane için Özlem Sevilmiş isimli hayırseverin mesajını aldıklarında çok mutlu olduğunu dile getiren Karaloğlu, “Dicleli iş insanımız İsmail Hakkı Ayna Allah rahmet etsin onun değerli eşleri hanımefendi Özlem Sevilmiş hanımefendi ile telefonla görüştüm ben. Kendileri bu kütüphaneyi yaptırabileceklerini hatta tefriş edebileceklerini söylediklerinde mutlu olduk. Bugün de bir protokol imzalayacağız. 3 ay içerisinde tamamlayacak ve Dicle’deki gençlerimizin hizmetine inşallah sunmuş olacağız. İnşallah açılışını da hep beraber yaparız.” dedi.

 

 

Daha önce görev yaptığı Antalya’da bu tür protokollere alışkın olduğunun altını çizen Karaloğlu, imzalanan protokolün Diyarbakır'da kendisi için de ilk olduğunu söyleyerek böyle hayırlı protokollerin bundan sonra da devamının gelmesi temennisinde bulundu.

 

Karaloğlu, “Diyarbakır'da da gerçekten hem eğitim alanında hem kültür-sanat alanında bu ve benzeri hayırsever vatandaşlarımızın hayırlarına da ihtiyacımız var. İnşallah bir iş kadını olarak sizinle imzaladığımız bu protokol Diyarbakır'da bundan sonraki hayır protokollerinin de başlangıcı olsun” diyerek protokolü imzaladı. Hayırsever Sevilmiş ise, hem böyle bir niyetlerinin olduğunu hem de böyle bir ihtiyaç olduğunu dile getirerek en kısa zamanda bitirmeyi istediklerini ifade etti.

 

Diyarbakır Valiliği’nde düzenlenen protokol törenine Vali Münir Karaloğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemil Alp ve hayırsever iş insanı Özlem Sevilmiş katıldı. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim