MÜCADELE- Ağrı Dağı eteklerinde olduğuna inanılan Nuh'un Gemisi ile ilgili 1986 yılından bu yana sıklıkla geldiği Doğubayazıt ilçesinde araştırma yapan 86 yaşındaki Angelo Palego, 6 ay önce burada konakladığı otelde rahatsızlanınca Doğubayazıt Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

 

Durumu ağırlaşan ve Erzurum Şehir Hastanesine sevk edilen Palego, burada yapılan müdahalelere rağmen 15 Ağustos'ta hayatını kaybetti.

 

O günden bu yana hastanenin morgunda bulunan Palego'nun cenazesi, ailesinin vekalet vermesiyle turizmci Murat Şahin tarafından özel araçla hastaneden alınarak Doğubayazıt ilçesine getirildi.

 

Rudaw’ın aktardığına göre ilçe girişinde cenaze nakil aracına konulan Palego'nun cenazesi, Şahin ve turizm ekibince vasiyeti üzerine Ağrı Dağı eteklerindeki mezarlıkta defnedildi.

 

"BEN ÖLÜRSEM BENİ AĞRI DAĞI'NIN YAMAÇLARINA GÖMÜN' DİYE VASİYET VERMİŞ"

Turizmci Murat Şahin, yaptığı açıklamada, Palego'nun ailesinin kendisine ulaştığını söyledi. Ailenin İstanbul İtalya Başkonsolosluğu üzerinden kendisine vekalet verdiğini anlatan Şahin, şöyle konuştu:

 

"Angelo Palego 'Ben ölürsem beni Ağrı Dağı'nın yamaçlarına gömün' diye vasiyet vermiş. Ailesi bana ulaştı ve Konsolosluk tarafından vekalet gönderildi. Bu vekalete dayanarak cenazeyi aldım ve getirdim. Ağrı Dağı'nın karşısında bulunan mezarlıkta defin işlemini gerçekleştirdik. Bu alanda zaten Doğubayazıt Belediyesi tarafından kimsesizler ve gayrimüslimler için ayrılmıştır. Palego'nun Nuh'un Gemisi ile ilgili kitapları var. Dünya insanları için önemli bir insan. İnsanların gelip bu mezarı ziyaret edeceklerine eminim."

 

“İNSANLIĞA UYGUN BİR MEZAR YAPACAĞIZ”

Vasiyeti yerine getirmenin insanlık görevi olduğunu anlatan Şahin, Palego'nun ailesinin de yakın zamanda ilçeye gelerek mezarlığı ziyaret edeceğini belirtti.

 

Ağrı Dağı'nın farklı inançlar için çok önemli ve kutsal görüldüğüne işaret eden Şahin, "Ben en kısa zamanda mezarcı bir arkadaş bulup mezarın etrafını güzelce yaptıracağım. İnsanlığa uygun bir mezar yapacağız" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim