Fatih SURUÇ

MÜCADELE- İYİ Parti Ortadoğu Politikaları Başkanı Salim Ensarioğlu’nun başkanlığında Diyarbakır’da 39 STK ve oda başkanlarının katılımıyla istişare toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme Dönüş başta olmak üzeri Kürt sorunu, ekonomi, tarım, eğitim gibi alanlarda yaşanan sorunlar konuşuldu. Ensarioğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayan toplantı, Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme Dönüş üzerine katılımcıların fikirlerini alındı. Toplantı Kanat Önderleri ile devam edip sonrasında Mardin ve Van’da da yapılacak. Toplantı sonrasında alınan notlar ise İYİ Parti Genel Merkezine rapor olarak sunulacak. Ayrıca İyi Parti’nin hazırlamış olduğu ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme Dönüş’ kitapçığı ilk defa Diyarbakır’da gerçekleştirilen toplantıda dağıtıldı.

 

 

Konuya ilişkin gazetemize açıklama da bulunan İyi Parti Ortadoğu Politikaları Başkanı Salim Ensarioğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in talimatı ile Diyarbakır’da başlatılan istişare toplantıların Mardin ve Van’da da devam edeceğini söyledi. Ensarioğlu, işin mutfağının STK’lar olduğunu söyleyerek kendisinin bakanlık döneminde de bu tarz toplantılar yaptığını söyledi. Toplantılar sonucunda genel merkeze rapor olarak sunulacağı belirten Ensarioğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’inde yakın zamanda bölgeye ziyaretlerinin olacağını söyledi.

 

“İŞİN MUTFAĞI STK’LARDIR”

İyi Parti Ortadoğu Politikaları Başkanı Salim Ensarioğlu’nun gazetemize yaptığı açıklama şöyle, “İyi Parti kurulduğundan bu yana pandemiye rağmen biz esnaf ve vatandaşlarla sürekli buluşuyoruz. Bana göre işin mutfağında olan Sivil Toplum Kuruluşlarıdır. Bu süreçte onları da dinlememiz gerektiğine inanarak onlarla bir araya gelerek bir istişare toplantısı gerçekleştirdik. Ben bunu bakanlığım dönemimde de yaptım. Genel Başkanımız Merak Akşener’in talimatı ve selamıyla arkadaşlarla bir araya geldik.

 

KİTAPÇIĞIMIZI İLK DEFA DİYARBAKIR’DA DAĞITTIK

Ben Türkiye’de ilk defa hazırladığımız Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme Dönüş kitapçığımızı ilk defa Diyarbakır’da dağıttık. Toplantıda ben sadece açılış konuşmasını yaptım ve onları dinledim. Buna benzer yapılan daha önceki toplantılarda hiç bu kadar kalabalık ve farklı fikirden kişiler katılmamıştı. 39 STK ve Oda başkanları katıldı. Kendim bizzat herkesi arayarak toplantıya davet ettim ve hiç fire vermeden herkes katılım sağladı. Herkes fikirlerini söyledi. Bizim açımızdan çok verimli bir toplantı olduğuna inanıyoruz.

 

“GENEL BAŞKANIMIZA DA DOSYA OLARAK ARZ EDECEĞİM”

Öncelikli konumuz Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme Dönüş olmakla birlikte bunun yanında gündeme ilişkinde konularda konuşuldu. Kürt sorunundan, ekonomi, tarım gibi konuların konuşulduğu toplantıda konuşmaların hepsini not aldık. Notlarımızı öncelikle burada ilimize teslim edeceğiz. Sonrasında ise genel merkezimizin programına dahil edip genel başkanımıza da dosya olarak arz edeceğim.

 

“KANAAT ÖNDERLERİYLE DE BULUŞACAĞIZ”

Toplantımız akil insanları, medreseler ve halkın saygı duyduğu kanaat önderleriyle de buluşacağız. Daha sonrasında ise Mardin ve Van’da da toplantılarımızı gerçekleştireceğiz. Bu programlarımızı tamamladıktan sonra ise genel başkanımızın başkanlığında bölgede toplantılarımız devam edecek.” Dedi.     

 

Toplantıya katılanların isimleri şöyle:

 

Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Nahit Eren

DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu           

DİGİAD Başkanı Remzi Kaymak

DİKAD BAŞKANI Gülşen Duran 

DOSİAD Başkanı Abdurrahman Aslan    

DİSİAD Başkanı Nurullah Edemen           

DİSA Başkanı Doç. Dr. Vahap Coşkun    

DİŞAD Başkanı Rıdvan Işık          

DTSO YİK Başkanı Burç Baysal

DTB Başkanı Engin Yeşil

DTSO Başkanı Mehmet Kaya     

Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Muhammed Kayan   

AYDER Başkanı Ferzende Lale   

DTSO Meclis Başkanı Celalettin Birtane

GÜNSİFED Başkanı Abdulaziz Özkılıç      

DGUNOAF Başkanı Abdulvasi Yaz           

GÜNGİAD Başkanı Hakan Akbal              

GÜN. İŞ A. DER. Başkanı Hacı Ayaz         

GÜNTİAD Başkanı Mehmet Dalkıran     

HAK-İŞ Başkanı Ahmet Dinç       

HAYDER Başkanı Aziz Adıgüzel  

HASEV Başkanı Ömer Yıldızhan

MAZLUMDER Başkanı Av. Mahmut Aytekin      

MEMUR-SEN Başkanı Nurhak Ensarioğlu            

Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Demir       

Mustazaflar Cemiyeti Başkanı Av.Abdulgani ORHAN     

OSB Başkanı Mustafa Fidan       

SAĞLIK-İŞ Başkanı Zülküf Cantürk

Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu M. Cevat Delil      

Sur Ziraat Odası Başkanı M.Şirin Demir 

TES-İŞ 2. Bölge Başkanı Şükrü Kaçmaz   

TÜRK-İŞ 7. BÖLGE TEMSİLCİSİ Bahri Zülküf Karakoç        

TÜRSAB Başkanı Mehmet Akyıl

Diyarbakır Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Süleyman İskenderoğlu          

Yeşilyıldız Derneği Başkanı Yahya Öğer 

Editör: TE Bilisim