Fatih SURUÇ

MÜCADELE HABER- Diyarbakır’ın Merkez Bağlar ilçesine bağlı Yalankoz köyünde iki Üniversite öğrencisi Zahit Yıldız ile Hasan Ozan Aksoy’un düzenlediği köyler arası Karavadağ Turnuvası’da gençler hem keşfedilmeyi bekliyor hem de turnuvanın gelişmesi için destek beklerken her köye halı saha yapılması çağrısında bulundular.

 

Diyarbakır’ın Karacadağ bölgesinde 8 köyün katılımıyla düzenlenen Karacadağ Turnuvası köylülerin büyük ilgisiyle oynanıyor. Kendi imkanlarıyla düzenledikleri turnuvada ilk üç takıma hediyelerinde verilecek. 1. gelen takıma sembolik madalya, orijinal forma, 2. Takıma orijinal futbol topu, bir de sembolik gümüş madalya verilecek. 3. Takıma ise sembolik bronz verilirken aynı zamanda gol kralına ve en iyi kaleciye hediye verilecek.   

 

 

“GENÇ YETENEKLERİ FUTBOLA KAZANDIRMAYI HEDEFLİYORUZ”

Karacadağ turnuvasını düzenleyen Zahit Yıldız’ın gazetemize yaptığı açıklama şöyle, “Buradaki köyler geçmişten beridir top oynamaya sevdalı gençlerden oluşuyor. Büyüklerimiz o kadar da ilgilenmeseler bile, gençler top oynamaya bayağı meraklı. Altyapı durumları da olmuyor. İlk turnuvayı kendi imkanlarımızla yapıyoruz. Hava şartları iyi olursa bu hafta final yapacağız. Destek verilirse bu turnuvayı devam ettirip spor hocalarını da buraya davet ederek genç yetenekleri futbola kazandırmayı hedefliyoruz.

 

“BÜYÜKŞEHİR VE BAĞLAR BELEDİYEMİZDEN HER KÖYE HALI SAHA YAPMALARINI İSTİYORUZ”

Karacadağ bölgesindeki köylerimizde halı saha olmadığı için zorluk yaşıyoruz. Bu anlamda Büyükşehir ve Bağlar Belediyemizden her köye halı saha yapmalarını istiyoruz. Böylelikle gençler spora daha çok zaman ayırıp kendilerini de geliştirebilirler. Köy ortamında tarım ve hayvancılıkla uğraştığımız için pek zamanımız olmuyor. Bu turnuva bize büyük moral oldu. Büyüklerimiz spora bizi pek teşvik etmediği için bizde kendi aramızda bu turnuvayı gerçekleştirip hem gençler kendileri gösterme şansı buldun hem de köyler arası bir kaynaşma olsun diye düşündük.

 

“MAÇLAR RÖVANŞLA OYNANIYOR”

Bu turnuvaya sekiz köy takımı katılım sağladı. İlk tur 22.02.2021 tarihinde başladı. İlk turda rövanşta oluyor. Her takım birbiriyle iki kez oynuyordu. Birinci turumuz bitti ve ikinci tura yükselen dört takımımız var. Bunlar da yine birbiriyle çift maç yapıp, kuralar canlı yayında çekilecektir. Hava şartları iyi olursa iki hafta içinde turnuvayı bitireceğiz.

 

“TURNUVADAN GELİP GELEN İLK ÜÇ TAKIMA HEDİYE VERİLECEK”

Şu anda bazı köylerimizin özel kıyafetleri var, bazı köylerimizin ise maalesef ki yok. Biz bunun için antrenman yeleği aldık. Bunları özel kıyafeti olmayan takımlarımıza giydiriyoruz ki, taraflar belli olsun. Turnuvada 1. Gelen takıma orijinal forma ve göstermelik madalya verilecek. İkinci olan takımımıza orijinal futbol topu, sembolik bir de gümüş madalya verilecek. Üçüncü olan takımımıza ise sembolik bronz verilecek. Bir de en çok gol atan isme bir futbol ve ayriyeten madalya ile en iyi kaleciye de eldiven ve yine ayrı bir sembolik madalya verilecektir.

 

“ÇOK YETENEKLİ FUTBOLCULARIN ÇIKACAĞINA İNANIYORUZ”

Aramızda futbolu çok iyi oynayan ve bunu gösteren kişiler de var. Bu aslında bir deneme turnuvasıydı. Pek katılım da olmadı ama her gün neredeyse beş katılım oluyor. Tabi bu bizim hoşumuza gidiyor. Gelecek zamanlarda yirmi beş takımlı turnuva düşünüyoruz. Bunu yapabilirsek, bu turnuva iyi geçerse, finali güzel bitirebilirsek ikinci ve üçüncü turnuvalarda hocaları çağırırız, sponsorlar alırız, her takıma ayriyeten formalar yaptırırız.  Yani maddi anlamda hepsine yardımcı oluruz. Tanıdığımız çok hoca var, kendileriyle konuştuk. Şimdiki takımlar onlara az geldi. Daha fazla katılım sağlanırsa gelip konuşabiliriz dediler. Tabi hocalar gelirse, burada aileleri de konuşursa, kendi çocuklarının yeteneklerini ebeveynlerine söylerlerse iyi olur. Çünkü buradakiler her zaman çocuklarının iyiliğini isteyen insanlar. Bizim de ana fikrimiz buydu. Bir de biraz eğlence yaratmak için yaptık. Malum bütün köyler birbirini tanıyor ve iyi geçinen insanlar. Biraz farklı etkinlik olsun istedik. Koronavirüs nedeniyle halı sahalar çoktandır kapalı ve insanlar maç yapamadı. En azından köyde güzel bir ortam oluşturur. Köye gelip maçını oynuyorlar. Burada birbirlerini görüyorlar. Seyirciler falan da oluşuyor. Güzel bir atmosfer doğuyor. Yetkilerden de bize destek sağlanırsa buradan çok yetenekli futbolcuların çıkacağına inanıyoruz.

 

KÖYLERE HALI SAHA TALEBİ

Maçlar için bu civardaki sahalar uygun olmadığı için, bir tek Yalankoz Köyü sahası güzel. Yapay çim yok, doğal çim var. Bütün maçlar orada yapılıyor. Ücretsiz bir sahadır. Oranın zemini yaz aylarında pirinci orada kurutuyorlar ama bu civardaki en güzel saha diyebiliriz. En azından kale direkleri var. Diğer köylerde halı saha yok. O kadar imkan yok. Orasını da 10 yıl önceki muhtar çok uğraşarak yaptı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Bağlar Belediyesi köylerimize halı saha yaparsa çok mutlu oluruz. Buradaki gençlerin futbol tutkusu, insanların merakından dolayı yaptıkları bu turnuva için ve yapılacak daha güzel turnuvalar için gençlerimizi geleceğe, spora kazandırmak için her köyümüzde bir saha olsa, belediye güzel bir şekilde yapsa ya da belediyeler bir el atsa hem köylü, hem gençler olarak çok seviniriz. Bu yardımı belediyeden ve yetkili kişilerden önemle arz ediyoruz.  

 

Burada daha önce spor anlamında o kadar da iyi şartlarda eğitim görmemiş gençler bu imkanlara rağmen böylesi güzel bir biçimde oynayabiliyorlarsa, eğitim görmeleri halinde çok daha iyi bir yere gelebilirler. Buradaki yetkili hocaların gelip bu maçları izlemesi, en azından içinde gördükleri yetenekli ve yaşı küçük olan gençleri alması, eğitmesi ve daha güzel yerlere gelmesi için bize yardımlarda bulunurlarsa çok seviniriz.”

Editör: TE Bilisim