Fatih SURUÇ

MÜCADELE HABER- İlçede sosyal hayatı ilgilendiren bazı eksiklerin tespit ettiğini belirten Öztürk, “ İnşallah Güneydoğu'nun en büyük Aqua Parkı'nı Ergani'ye yapacağız. Onun projelerini gerçekleştirdik. Birkaç aya kadar da ihalesini yapacağız. Tabii çok büyük bir proje olduğu için en az 50 ya da 60 kişiye istihdam sağlayacak. Ayrıca Bir büyük projemiz daha var. Kadınlarımıza yönelik bir Külliye yapacağız. Bu müjdelerimiz şimdiden herkese hayırlı olsun” dedi.

 

TRT Gap Diyarbakır programında açıklama yapan Ergani Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Abdulselam Öztürk, yeni yıla ilişkin projelerini anlattı.    

 

“50 YA DA 60 EVLADIMIZ İSTİHDAM KAPSAMINDA İŞE GİRMİŞ OLACAK”

Abdulselam Öztürk, şöyle konuştu: "2021 yılında büyük projelerimiz var. Bizim ilçemizde genç nüfus çok fazla. Fark ettik ki Diyarbakır'ımız dahil bizim ilçede Elazığ’a ile komşuyuz. Orada Hazar Gölü var. Oraya yazın vatandaşlarımız yüzmeye gidiyor, eğlenmeye gidiyor, piknik yapmaya gidiyor. Biz bunları gördük. İnşallah Güneydoğu'nun en büyük Aqua Parkı'nı Ergani'ye yapacağız. Onun projelerini gerçekleştirdik. Birkaç aya kadar da ihalesini yapacağız ve Diyarbakır'ımıza, Güneydoğu'muza bu Aqua Park projemizi kazandıracağız. Basit bir şey olmayacak. Bunun teminatını verebilirim. Yapsak da bu kadar basit olmayacak. Çok güzel bir şey olacak. Projemizi gerçekleştirdik, yakın zamanda da bütün Erganililere ve çevre ilçelerimize de müjdesini veriyorum. Tabii çok büyük bir proje olduğu için istihdam da sağlayacak. En az 50 ya da 60 evladımız istihdam kapsamında işe girmiş olacak. 

 

“KADINLARIMIZA YÖNELİK BİR KÜLLİYE YAPACAĞIZ”

Bir büyük projemiz daha var. Onun da müjdesini vereyim. Kadınlarımıza yönelik bir Külliye yapacağız. Belki de Türkiye'de bir ilk olacak Kadınlar Külliyesi. Onu da seneye gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bizim belediye olarak bir projemiz daha var. 500 bin adet meyve ağacı dağıtmayı düşünüyoruz. Şu anda uzmanlarımızla hangi meyveyi dağıtsak diye görüşüyoruz. Buralarda badem, şeftali, elma, ceviz veyahut her dördünü birden dağıtırız ya da en uygunu hangisi ise onu alıp köylülerimize dağıtmayı düşünüyoruz. Sulama alanında projeler var. Devlet Su İşleri'nin yaptığı çalışmalar var. Sulu tarım olarak Ergani'nin önemli bir durumu var. Keza Ergani tarımsal olarak önemli bir konumda. İlerleyen zamanlarda İlçemizde Tarım Organize Sanayisi diye bir sanayi açılacak inşallah.

Editör: TE Bilisim