MÜCADELE- Kızılay Haftası dolayısıyla kan bağışının önemi, insan vücuduna faydaları, kanın hastaya ulaşmasındaki aşamaları aktaran Kızılay Güney Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Naif Yılmaz, salgın süreciyle beraber kan stoklarının durumu hakkında bilgi vererek kan bağışı çağrısını yeniledi.

 

Kan bağışının özellikle insan sağlığı açısından faydalı ve destekleyici bir faaliyet olduğunu belirten Yılmaz, "Nasıl ki tabiatı canlandırmak adına cemre havaya, suya ve toprağa düşüyorsa insan bedenine düşen ve kişiyi canlandıran en büyük cemre de kan bağışıdır. Çünkü vücuttan kan verildikten sonra tüm sistemler uyarılır ve uyuyan, gevşemiş, kendini toparlamakta acizlik çeken tüm sistemlerin kendine gelmesini sağlar. Bu açıdan kan vermek insan sağlığı açısından cana can katan bir eylemdir." dedi.

 

"İNSANLARIN CANINA CAN, HAYATINA HAYAT KATMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR"

Coronavirusten kaynaklı insanların kapalı ortamlardan uzak durmasıyla kan stokların bir miktar düşüşün olduğunu söyleyen Yılmaz, "Bağış yapmayan ve uzak duranlar muhakkak vardır. Sesimizin ulaşabildiği herkesin bilmesini istiyorum ki biz bu kanı alıp birebir kendi hastalarımıza ulaştırıyoruz. 47 hastanemiz var ve bu hastanelerimizde kan bekleyen yavrularımız, analarımız, babalarımız ve teyzelerimiz var. Bu insanların canına can, hayatına hayat katmak boynumuzun borcudur." dedi.

 

Kan bağışı konusunda çağrıda bulunan Yılmaz, "Nihayetinde kan başka bir yerden de temin edilebilecek bir ürün değil. Kanın tek kaynağı insan. İnsanlar kan vermezse ciddi anlamda sıkıntılar yaşıyoruz, en büyük mağduriyeti de hastalarımız yaşıyor. Bu anlamda insanlarımızın kan verme noktalarında ki çağrılara kulak verip kısa bir vakit ayırarak bir cana can katmalarını rica ediyoruz." Dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim