MÜCADELE- Büyükşehir Belediyesi, Görmeyenleri Koruma Derneği öncülüğünde kente gelen engelli vatandaşları Diyarbakır’ın tarihi mekânlarını rehberler eşliğinde gezdirdi, tarihi ve kültürel yerlerle ilgili bilgilendirildi.

 

İçkale, Hz. Süleyman Cami, Ulu Cami, Hasanpaşa Hanı, Dört Ayaklı Minare ve Ongözlü Köprü’yü kapsayan geziden görme engelli vatandaşlar Diyarbakır’ı hti. Büyükşehir Belediyesi, gezinin ardından görme engelli vatandaşları ve ailelerini Dicle Vadisi Sosyal Tesisleri’nde ağırlayarak çeşitli ikramlarda bulundu.

 

“HİSSEDEREK ÇOK SEVDİK”

Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şube Başkanı Veli Özağan, Diyarbakır’ı görmeseler de hissederek çok sevdiklerini söyledi.

 

Konya’ya döndüklerinde Diyarbakır’da yaşadıklarını, htiklerini anlatacaklarını ve ilerde tekrar kenti ziyaret etmek istediklerini kaydeden Özağan, başta Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, olmak üzere gezide emeği geçenlere teşekkür etti. Görme engelli Fatma Meral ve Elmas Pınar, ise rehberlerin anlatımlarından Diyarbakır’ın tarih kokan bir şehir olduğunu htiklerini dile getirdi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim