MÜCADELE HABER-   Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören Körhat Aile Sağlığı Merkezi Doktoru Mehmet   Kan'ın koronavirüsü nedeniyle 2 gün önce yaşamını yitirdiği açıklanmıştı. Hayatını kaybeden doktor Kan için bugün anma töreni düzenlendi. Törene İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Diyarbakır Aile Hekimliği Derneği (DİYAHED) Yönetim Kurulu üyeleri, aile hekimleri, çalışma arkadaşları ve sağlık çalışanları katıldı. Bakanlık Saha Koordinatörleri de Kan için başsağlığı dileğinde bulundular. 

 

Diyarbakır Tabip Odası (DTO), 2 gün öce yaptığı açıklamada, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören Dr. Mehmet Kan’ın Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirmiştir” denilmişti. Türk Tabipleri Birliği de (TTB), sosyal medya hesabı twitterdan yaptığı açıklamda, “Diyarbakır'da aile hekimi olarak görev yapan Dr. Mehmet Kan'ı COVID-19 hastalığından kaybettik. Bugün de eksildik. Duyun sesimizi" denilmişti. 

 

Bakan Koca: Sağlıkçılarımız fedakar ve özverildir 

 DGeçen hafta geldiği Diyarbakır’da  açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu dönemde bütün sağlık çalışanlarının yoğun özveri ve fedakarlık içinde bulunduğunu ifade etmişti.

 

Koca, şöyle konuşmuştu:

* İzinleri olmadı, evlerine gerektiğinde gidemediler. Bunun karşılığını bir ödeme ile yapmanın bir karşılık olarak görünmenin yeterli olmayacağını düşünüyorum.

* Ama buna rağmen imkanlar ölçüsünde aile hekimlerimiz bu süreçte özellikle filyasyon dahil olmak üzere yoğun bir gayret içinde oldular.

* Biz filyasyon çalışmalarında devrede olan pratisyen hekimlerimiz, sağlık çalışanı, diş hekimlerimiz olmak üzere bir çalışma yapıldı bugün veya yarın yayınlanır.

* Filyasyonda olan sağlık çalışanlarımıza ek ödeme yapılıyor olacağız. Ayrıca aile hekimlerimiz içinde yine benzer şekilde salgın dönemindeki korona virüslü hastalarla ilgili yaklaşımları bir çerçeve ile düzenlenerek ek ödeme getirilmiş olduk.

* Bunun dışında çalışanlarımızla ilgili genel anlamda sağlık kuruluşlarında çalışanlarımızla ilgili bir ek ödeme çalışması yapıldı.

* Özellikle poliklinik, servis, yoğun bakım gibi korona virüslü hastalarla yoğun ilgilenen çalışanlarımızın tavandan olmak üzere, diğer çalışanlarımızda yine belli bir endeksle daha önceki ek ödeme esas alınarak bir düzenleme yapıldı.

Editör: TE Bilisim