MÜCADELE- Sosyal medya hesabından “Şoreşa Îlonê hemû Kurdan pîroz be, Bijî Kurdistan (Eylül Devrimi tüm Kürtlere kutlu olsun. Yaşasın Kürdistan)” paylaşımında bulunduğu için görevinden uzaklaştırıldıktan sonra polislerce gözaltına alınan Elazığ Fırat Üniversitesi İİBF Maliye Bölümü araştırma görevlisi Hifzullah Kutum tutuklandı.

 

Diyarbakır Barosu’ndan yapılan açıklamada Kutum’u serbest bırakılması çağrısında bulundu. Barodan yapılan açıklama şöyle, “Baromuz Y.K üyesi Av. Mehdi Özdemir ve Baromuz üyesi Av. Mehmet Emin Aktar;  Hifzullah Kutum’un ifade özgürlüğü kapsamında yaptığı sosyal medya hesaplarındaki paylaşımı nedeniyle başlatılan soruşturmada hukuki destek sunmak için Elazığ’a gitmiştir.

 

Soruşturma kapsamında tutuklama kararı verilmiştir. Soruşturmayı ve tutuklama kararını ifade özgürlüğüne yönelik açık müdahale olarak görüyoruz. Toplumun çoğulculuğunu yansıtır bir biçimde Kürt kimliği ve Kürdistan coğrafyasına yönelik ayrımcı ve hukuk dışı politikalardan vazgeçilmeli ve saygı duyulmalı, Hifzullah Kutum derhal serbest bırakılmalıdır.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim