MÜCADELE HABER- Karadenizliler, Sakarya’da Kürt tarım işçilerine tarla sahiplerinin ve köylülerin saldırısı sonrası “Karadeniz’in karartılmasına karşıyız” başlıklı bir bildiri yayımladı. Aralarında gazeteci, yazar, sendikacı, esnaf, milletvekili ve eğitimcilerin de olduğu isimlerin, saldırının basit bir şiddet olayı olmadığını vurguladığı bildiride, “Irkçılık boyutuna varan şovenizm, çok üzülerek söylüyoruz ki emekçilerin hak ettikleri ücretlerini ödememe, Kürt gençlerinin boynuna bayrak asma, kulübelerini basarak Kürt işçilere bayrak öptürme, İstiklal Marşı söyletme ve linç etme olarak kendisini gösteriyor” ifadelerine yer verildi.

 

Karadenizli aydın, sanatçı ve siyasetçilerden ortak bildiri: Kürt tarım  işçilerinin yanındayız

 

Bildiride özetle şöyle denildi: “Saldırı birçok açıdan kaygılarımızı derinleştiriyor. Ülkemizdeki derin ekonomik eşitsizliğin ve adaletsizliğin bir sonucu olarak her yıl çay ve fındık toplama sezonlarında Karadeniz’e gelen Kürt emekçilerine yönelik bu saldırıların basit bir şiddet olayı olmadığı aşikâr. Irkçılık boyutuna varan şovenizm, çok üzülerek söylüyoruz ki emekçilerin hak ettikleri ücretlerini ödememe, Kürt gençlerinin boynuna bayrak asma, kulübelerini basarak Kürt işçilere bayrak öptürme, İstiklal Marşı söyletme ve linç etme olarak kendisini gösteriyor.

 

“Bizler, bir kez daha Karadeniz’in karartılmasına karşı çıktığımızı duyurmak istiyoruz. Bu darlıkların geçeceğine inanıyoruz. İnanmakla kalmıyoruz, eşitlik, adalet, demokrasi ve barış için çabalarımızı sürdürüyoruz. Barışa, kardeşliğe, halkların eşitliğine olan inancımızı olan kaybetmedik. Kürt tarım emekçilerinin yanındayız, yanında olacağız. Çünkü ancak bu çabalarımızın bizi aydınlığa çıkaracağına inanıyoruz.”

Editör: TE Bilisim