Merkez Artuklu ilçesindeki tarihi Kırklar Kilisesi'nde, Deyrulzafaran Manastırı Rahibi Gabriel Akkurt ile Kırklar Kilisesi Başpapazı Gabriel Akyüz'ün yönettiği ayinde, Hazreti İsa'nın doğduğu mağarada bulunuşu ve ısıtılması ateş yakılarak canlandırıldı.

 

Kırklar Kilisesi Papazı Gabriel Akyüz, “İsa Mesih’in Doğuş Bayramı çok önemli bir bayram olduğunu vaaz da onun özelliklerini, onun elzemiyetini, zorunluluğunu anlattık. İşte bu bayram bütün insanlığa barış, huzur ve güven getirmesini temenni ediyoruz. Hep bu şekilde bugün bütün dualarımız bu vesile ile oldu. Zaten en büyük duamız bu salgının sona ermesidir. İnsanlar serbest bir şekilde birbirlerine gidip, birbirlerini ziyaret etsin. Bayramlarını kutlasın, en büyük temennimiz budur” dedi.

 

Mumlar yakılarak dileklerin tutulduğu törende, erkekler korosu ve ruhani liderler ateşin etrafında dönerken, kadınlar korosu da ilahiler okudu. Ayinde, tüm dünyanın huzura kavuşması için dualar edildi, Süryanice ve Türkçe ilahi ile duaların okunduğu ayine katılanlar kutsandı. Süryani cemaati daha sonra kilise bahçesinde bayramlaştı.

Editör: TE Bilisim