MÜCADELE - Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, Arapça, Farsça, Osmanlıca, Kürtçe, Zazaca ve Süryanice’nin ücretsiz öğretileceği Medeniyet Dilleri Atölyesi’nde dil yeterliliğinin sürdürülmesi ve geliştirilmesinin yanı sıra öğrenilen dilin kullanabileceği eğitsel, sosyal ve kültürel faaliyetler de düzenleyecek.

 

Alanında uzman eğitmenlerin görevlendirileceği kurslarda, yüz yüze ve online gerçekleştirilecek eğitimlere, 18 yaş üstü kursiyerler kabul edilecek. Online eğitimler Katılım Belgeli, yüz yüze eğitimler ise katılım belgeli ve sertifikalı olacak.

 

Kovid-19 salgını nedeniyle yüz yüze eğitimlerde kontenjanlar sınırlı sayıda tutulacak ve gerekli tüm önlemler alınacak.

 

Başvurular 4 Ekim’te online alınmaya başlanacak

Atölyede açılacak olan Arapça, Farsça, Osmanlıca, Kürtçe, Zazaca ve Süryanice dillerinde herhangi birinden eğitim almak isteyenler, 4 Ekim’den itibaren https://www.dismek.org.tr/ internet adresine girerek ön formu doldurup kayıt yaptırabilecek.

 

Eğitimler 11 Ekim’de başlayacak

Yapılacak kesin kayıtlar ve ders gün ile saatlerinin belirlenmesiyle birlikte Medeniyet Dilleri Atölyesi 11 Ekim’de Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi, Ziya Gökalp Yazma Eser Kütüphanesi ve Cemil Paşa Konağı’ndaki eğitim merkezlerinde başlayacak.

Editör: TE Bilisim