Fatih SURUÇ

MÜCADELE HABER- Mehmethan Pasajı esnafı, görüşmede şunları dile getirdiklerini söyledi: “Vali beye binamızın 2017 yılında kamunun ihtiyacı olmamasına rağmen kamulaştırıldığını, bulunduğumuz sokakta kamulaştırılan tek bina olduğumuzu, binamızın varlığının ne o tarihte ne de bugün herhangi bir proje önünde engel olmadığını, 28 aylık ecrimisil bedellerimizi ödediğimizi, binamızın yıkıldığı taktirde boş bir arsa olarak kalacağını, bugünkü pandemi ve kış koşullarında gidecek yerimiz olmadığını ifade ettik ve bu nedenlerle işyerlerimizin bizlere satılmasını veya kiralanmasını talep ettik. Ancak Vali Bey bugünkü koşullarda yasal açıdan bunun mümkün olmadığını belirtti.

 

“İŞ YERLERİMİZİ ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE BOŞALTACAĞIZ”

Görüşmede, ayrıca, esnafın Taşınma ile ilgili ihtiyaçlarının, taleplerinin belirlenmesi ve makul bir süre içinde tahliyesi için Ticaret Odası ile Esnaf Odasının da içinde yer aldığı bir komisyon kurulması yönünde bir karar alındı.

 

Sonuç olarak, Ankara’daki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bürokratlarının, kamunun ihtiyacı olmamasına rağmen 2017 yılında yaptıkları bu gereksiz kamulaştırma işleminin mağdurları olarak iş yerlerimizi önümüzdeki günlerde boşaltacağız.

 

Maalesef bütün çabalarımıza rağmen bu yanlış kararı değiştirmeye gücümüz yetmedi.”

Editör: TE Bilisim