MÜCADELE- Gazetecilerle bir araya gelen Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, geçen ayın gündem değerlendirmesinde bulundu. 3 gündem üzerinde açıklama yapan Başkan Aydın, Diyarbakır’ın korona risk haritasında turuncu renge dönüşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. 2. Gündem olarak Diyarbakır Şehir Hastanesi’nin gecikmeli de olsa yapılan ihalesine değinerek temelinin bu yıl içinde atılacağını söyledi. 3. Gündem değerlendirmesinde ise CHP ile HDP’nin resmi olarak ittifak yapamadığına değinerek şöyle konuştu: HDP ile Millet ittifakı arasındaki örtülü ama kendisinden utanılan ittifaktı, Kürtlerin onuruna, haysiyetine dokunan bu tutum ve davranışı HDP’nin sadece izliyor olması bırakın sokaktaki HDP’li Kürtleri, bölgedeki hangi partiden olursa olsun tüm Kürtleri ve dahi bizleri bile rahatsız edecek boyutlara ulaşmış durumda.” Dedi.

 

“HER GÜN 20’NİN ÜZERİNDE HEMŞEHRİMİZİ VİRÜSTEN KAYBEDİYORUZ”

Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın’ın açıklaması şöyle, “Diyarbakır’ımızda geçen ayın bize göre en önemli 3 gündemi vardı. Bunların başında Pandemi ve Aşılanma oranlarımız geliyordu. Şehrimiz kırmızı kategoride iken; Şehir olarak bir bütün olarak göstermiş olduğumuz gayretin sonucunda Turuncu kategoriye çıktık çok şükür. Buradan tüm Diyarbakır’a seslenmek istiyorum. Hastanelerde yatan yoğun bakım hastalarının yüzde 90’nın aşılanmamış kardeşlerimiz olduğunu ve neredeyse her gün 20’nin üzerinde hemşehrimizi virüs nedeniyle kaybettiğimizi unutmadan; hem aşı olma konusundaki gayretimizi arttıralım, hem de özellikle düğün ve cenazelerde azami gayretli olarak maske ve mesafe konusunda hassasiyetimizi koruyalım.

 

DİYARBAKIR ŞEHİR HASTANESİ

Diyarbakır gündeminin 2. sırasında ihalesi yapılan şehir hastanemiz yer alıyordu. Allaha çok şükür ki Sayın Cumhurbaşkanımızın gayretleri ile biraz gecikmeli de olsa Şehir hastanemizin ihalesi yapıldı. Bu yıl içerisinde temelinin atılmasını ve Diyarbakır’ımızın hizmetine bir an önce sunulmasını bekliyoruz. Öte yandan sağlık açısından artık diğer hedeflerimize de odaklanacağız. Dağkapı’da yapılacak olan 2.şehir Hastanemiz ve Kadın Doğum Hastanemizin Bağlar Devlet Hastanesine dönüşmesi ile birlikte sağlık alanında Diyarbakır’ımızın devrimi inşallah tamamlanmış olacak.

 

MİLLET İTTİFAKININ YAPTIĞI KÜRTLERİ AŞAĞILAMAKTIR

Diyarbakır’daki geçen ayın 3.gündemi ise siyasi olarak da tek gündem olan HDP ile Millet ittifakı arasındaki örtülü ama kendisinden utanılan ittifaktı. Tekraren belirtelim ki CHP ve sahip olduğu zihniyeti, Menderes Dönemi ve kısa Erbakan dönemi dışında iktidarda olmasa bile Ak Parti öncesi Türkiye’de 70 yıl boyunca hakim zihniyetti. Bu zihniyet iki şeye düşmandı. Bu coğrafyanın birincisi Dinine, İkincisi Diline düşmandı. Fırat’ın batısındaki İnsanlarımız sadece CHP zihniyetinin dine olan düşmanlığının acısını yaşadılar on yıllarca. Fakat Fırat’ın Doğusunda olan bizler ise, CHP zihniyetinin hem dine düşmanlığını hem dile düşmanlığını on yıllarca çekmek zorunda kaldık. Bütün bu zulme, zorbalığa, ötekileştirmeye hatta hiçleştirmeye Dur diyen kişi ise Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan oldu. Şairin dediği gibi Fıtrat değişir sanma bu kan yine o kandır. CHP ve hakim zihniyeti asla değişmemiştir, asla değişmeyecektir. O zihniyetin bu toprakların hem dinine, hem diline düşmanlığı kıyamete kadar sürecektir. Bakınız Kürt kardeşlerimizin oyları ile İstanbul’da, Ankara’da Adana’da, Antalya’da belediyeleri kazandılar. Buna rağmen HDP ile açıktan bir ittifak yapmaya yürekleri yetmiyor. Kürdün nasıl ki eski dönemlerde ölüsü makbul idiyse şimdi de yine aynı CHP için Kürtün sadece oyu makbul kabul ediliyor. Kürtler bir arada olmaya Kürtler açıktan bir ittifak içerisinde olmaya yüreği tahammül etmiyor. Bu Kürtler için büyük bir aşağılama olmasına rağmen, HDP zihniyeti de buna sessiz kalıyor. HDP’yi yönetenlerin gözü haksızca yaptıkları Erdoğan düşmanlığı ile öyle bir kararmış ki; CHP ve İyi Partinin Kürtleri sadece oyları lazım başka hiçbir şeyleri mantığıyla siyaseten aşağılamalarına ses çıkartamıyorlar. Özellikle İyi Partililerin, sanki Kürtler vebalıymış gibi haşa ittifak yapılmaya utanılacak bir kesimmiş gibi davranışlarına ses çıkartamıyorlar. Kürtlerin onuruna, haysiyetine dokunan bu tutum ve davranışı HDP’nin sadece izliyor olması bırakın sokaktaki HDP’li Kürtleri, bölgedeki hangi partiden olursa olsun tüm Kürtleri ve dahi bizleri bile rahatsız edecek boyutlara ulaşmış durumda. Kürtler birliktelikten, yol arkadaşlığından asla ama asla utanılacak bir halk değildir. Bu coğrafyanın en kadim topluluğu ve diniyle, diliyle, irfanıyla, cömertliğiyle, mertliğiyle her zaman övündüğümüz ve mensubu olmakla gurur duyduğumuz kesimidir. Biz biliyoruz ki Kürtler, kendilerini yok sayan, kendileriyle anılmaktan utanan ama yine de sadece ve sadece oylarına talip olan zihniyetlere eyvallah etmeyecek kadar da gururludurlar.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim