Yayın hayatına başladığı günden beri doğru, tarafsız ve ilkeli habercilik anlayışıyla Diyarbakır halkına en iyi hizmeti vermeyi amaç edinen Mücadele Gazetesi, kentin ve bölgesinin sesi olmaya devam ediyor. Sütunlarına taşıdığı haberlerle gündeme ışık tutan Mücadele, ilkeli habercilik anlayışından asla ödün vermeden yolunda emin adımlarla ilerliyor.

 

Hem dijital ortamda hem de basılı gazete yolunda 60 yılı geride bırakan Mücadele Gazetesi, güçlü kadrosuyla olayların üzerine korkmadan gitmeye, “Kırıl Fakat Eğilme” sloganıyla hareket etmeye dün olduğu gibi yarında devam edecek.

 

İletişim özgürlüğünü, her zaman halkın gerçekleri öğrenme hakkının bir aracı sayarak, gazetecilikte temel işlevin, gerçekleri bulup bozmadan, abartmadan kamuoyuna yansıtmak olduğunu göz önünde tutarak, basın etik ve meslek ilkeleri bilinciyle hareket ederek doğru, objektif ve güvenilir habercilik ilkesinden asla taviz vermeyen bir yayıncılık ilkesiyle 28 Mayıs 1962 tarihinde yayın hayatına başlayan ve logosuna koyduğu ‘Kırıl Fakat Eğilme’ şiarından ödün vermeyen Mücadele Gazetesi ailesi olarak,  gazetemizin 60’ıncı yaşına girmenin mutluluğunu, sevincini yaşıyor ve bunu siz değerli okurlarıyla paylaşıyoruz.

 

Mücadele, geride bıraktığı yayın hayatında hiçbir zaman eğilmedi; yöresinde yaşananları demokratik bir güce kavuşması, hukukun üstünlüğü ve özgür yurttaşlığın gelişmesi için üzerine düşen rolü oynuyor.

 

Bir örgütün ya da siyasi görüşün yayın organı gibi yayın yapmadı. Bölgenin siyasal, sosyal ve ekonomik yapısını dikkate alarak şeffaf bir yayıncılığı kendisine ilke edindi. Yayınlarında şüpheye yer vermedi, inandırıcı oldu. Objektif ve cesur habercilikle demokrasiye halkın iradesini yönelik çirkin oyunlara karşı kamuoyunu aydınlatma görevi yürüttü. Bireysel özgürlüklerin önündeki engellere karşı koydu. Okuyucusunun görüş ve eleştirilerine açık oldu.

 

İlk yayınlandığı günden bugüne kurumumuzda çalışan gazeteci arkadaşlarımız basın meslek ve etik ilklerine bağlı kalarak yarım asırdan fazladır yayın hayatını sürdüren Mücadele, bir aile ortamında azim ve kararlılıkla görevlerini ifa etti ve bugün de aynı azim ve kararlılıkla görevlerini ifa etmenin gurur ve mutluluğunu yaşıyor.

 

Yayın hayatına başladığı günden itibaren Diyarbakır’da habercilik anlamında kendini kanıtlayan gazetemizi 60. yılında bizleri yaşatan, destekleyen, yalnız bırakmayan tüm okurlarımıza teşekkür eder şükranlarımızı sunarız.  

Editör: TE Bilisim