Mücadele Haber, günün öne çıkan haber ve gelişmeleri günün sonunda derleyip değerli okuyucu ve takipçilerine sunuyor.

 

 

KANTİNCİLER DESTEK BEKLİYOR!

Diyarbakır Kantin İşletmecileri Derneği Başkanı Seyithan Atabey, pandemi nedeniyle okulların 10 aydır kapalı olduğunu ve bu süre zarfında iş yapamayan kantin işletmecilerinin mağdur olduğunu söyledi. Kantin işletmecilerinin özel ve kamu bankalarına olan kredilerinin faizsiz olarak ertelenmesini isteyen Atabey, destek için hükümete çağrıda bulundu.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-kantinciler-destek-bekliyor-101081.html

 

 

DİYARBAKIR'DA KURAKLIĞIN EN NET GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇIKTI

Diyarbakır'ın Eğil ilçesindeki Dicle Barajında su seviyesi, yağış azlığı sebebiyle yaklaşık 15 metre çekildi. Suyun azalmasıyla Hz. Elyasa'nın taşınmadan önceki kabrinin bulunduğu mahalle ortaya çıkarken, teknelerin de karaya oturduğu görüldü.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-kurakligin-en-net-goruntusu-ortaya-cikti-101082.html

 

 

DİYARBAKIR'DAKİ 2 İLÇEDE VAKA SAYISI SIFIRLANDI

Diyarbakır'ın Sur ve Çınar ilçesinde koronaviürüs salgını kapsamında alınan sıkı önlemler sonuç verdi. Vatandaş ve esnafın kurallara uymasıyla her iki ilçede günlük koronavirüs vaka sayısının sıfıra ulaşıldığı açıklandı. Vaka sayılarının sıfırlandığını dile getiren İlçe kaymakamları, kurallara uyan vatandaş ve esnafa teşekkür ederken,tedbirlerden taviz verilmeyeceğini söylediler.

Haberin devamı:  https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-daki-2-ilcede-vaka-sayisi-sifirlandi-101084.html

 

 

4 PARTİDEN MEHMETHAN PASAJI ESNAFINA DESTEK AÇIKLAMASI

Sur ilçesinde riskli alan olduğu gerekçesiyle 2017 yılında kamulaştırılan ve boşaltılmasına karar verilen Mehmethan Pasajı’ndaki esnafın sorun ve taleplerine dikkat çekmek için CHP, HDP, DEVA ve Gelecek Partisi ortak bir açıklama yaptı. Sürecin takipçisi olacağı belirtilen ortak açıklamada, yetkililerin biran önce bu yanlıştan vazgeçilmesi ve esnafla anlaşıp kalıcı bir çözüm bulunması istendi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-4-partiden-mehmethan-pasaji-esnafina-destek-aciklamasi-101092.html

 

 

DİYARBAKIR’DA BİR OKUL PROTOKOLÜ DAHA İMZALANDI

Çermik ilçesine yapılacak olan Anadolu Lisesine yönelik olarak Vali Münir Karaloğlu, hayırsever iş insanı Nazım Yılmaz Bahçeci’yle protokol imzaladı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-bir-okul-protokolu-daha-imzalandi-101086.html

 

 

BAĞLAR BELEDİYESİ, TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ BAŞLATTI

Bağlar Belediyesi,”Bağlar’da bir gün değil, her gün temizlik” sloganıyla yeni bir temizlik seferberliği başlattı. Bağcılar Mahallesi’nde gerçekleşen çalışmaya katılan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, eline süpürgeyi alarak temizlik müdürlüğü personeliyle beraber cadde ve sokaklarda temizlik yaptı. Beyoğlu, ”Temizlik bilincini yaşam biçimi haline getirmek için 7’den 77’ye kadar hepimiz bu konuda sorumluluk üstlenmeliyiz. Ekiplerimiz, vatandaşlarımızın sağlıklı koşullarda yaşaması için çalışıyor” ifadelerini kullandı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-video--baglar-belediyesi-temizlik-seferberligi-baslatti-101083.html

 

 

2020 YILINDA 741'İ KORONADAN, 2 BİN 427 İŞÇİ ÖLDÜ

İş Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG) 2020 yılındaki iş cinayetlerini raporlaştırdı. Buna göre geçen yıl en az 2 bin 427 işçi öldü. Bu işçilerin 741'i Covid-19 nedeniyle vefat etti.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-2020-yilinda-741-i-koronadan-2-bin-427-isci-oldu-101089.html

 

 

BAHARIN MÜJDECİSİ ÇİĞDEMLER OCAK AYINDA ÇİÇEK AÇTI

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinin mesire alanları ve bayırlarında baharın müjdeleyici olarak bilinen çiğdemlerin bu ayda çiçek açması vatandaşları şaşkınlığa uğrattı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-baharin-mujdecisi-cigdemler-ocak-ayinda-cicek-acti-101090.html

 

 

COVİD-19 PANDEMİSİNDE VAKA SAYISI 92 MİLYONU AŞTI!

Dünya genelinde korona virüs vaka sayısı 92 milyonu aşarken, virüs kaynaklı can kayıpları da 1 milyon 972 bin 685’e ulaştı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-covid-19-pandemisinde-vaka-sayisi-92-milyonu-asti-101098.html

Editör: TE Bilisim