Mücadele Haber, günün öne çıkan haber ve gelişmeleri günün sonunda derleyip değerli okuyucu ve takipçilerine sunuyor.

 

“DİYARBAKIR'DA HASTANE DOLULUK ORANLARINDAKİ DÜŞÜŞ YÜZDE 35'LERİ BULDU”

Dicle Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akdağ, hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları nedeni ile hastane doluluk oranında yüzde 35 civarında azalma olduğunu söyledi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-hastane-doluluk-oranlarindaki-dusus-yuzde-35-leri-buldu-100747.html

 

 

DİYARBAKIR’DAKİ SAHAFÇILAR ÇARŞI İSTİYOR!

Diyarbakır’da sahafçılık yapan Şilan Ok ve Mehmet Bozkurt, Van’da olduğu gibi Diyarbakır’da da bir Sahafçılar Çarşısı olması gerektiğini söylediler.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-daki-sahafcilar-carsi-istiyor-100745.html

 

 

HABERİMİZİN ALTINDAN DRAM ÇIKTI!

Mücadele Gazetemizin iki gün önce yaptığı “Surların korunması için turizm zabıtası veya polisi uygulaması kurulmalı” başlıklı haberin altından yürekleri kavuran bir dram ortaya çıktığı öğrenildi. Kimliği belirsiz kişiler tarafından ateş yakılıp çöp atıldığı için çevreye kötü koku saçan tarihi Sur diplerinin bir bölümünde, soğuk ve dondurucu kış mevsiminde gidecek yerleri olmayan Suriye uyruklu iki kişinin yaşadığı ortaya çıktı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-haberimizin-altindan-dram-cikti-100752.html

 

DİYARBAKIR’DAKİ STK’LAR: "DERNEK VE VAKIFLAR KAPATILMA RİSKİYLE KARŞILAŞACAK"

Diyarbakır’da ortak basın açıklaması yapan bazı Sivil Toplum Kuruluşları (STK); İçişleri Bakanı'na, çeşitli alanlarda faaliyet yürüten derneklere kayyım atama yetkisi verdiği savunulan ve TBMM Genel Kuruluna sevk edilen “Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının Finansmanının Önlenmesine İlişkin Kanun Teklifi’ne tepki gösterdi. Söz konusu kanun teklifiyle dernek ve vakıfların kapatılma riskiyle karşılaşacağı öne sürülen ortak açıklamada, “Bu konuda açılacak idari davalar yıllarca süreceği için pratikte 'hızlı kapatma' prosedürü yaratılmış olacaktır" denildi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-daki-stk-lar-dernek-ve-vakiflar-kapatilma-riskiyle-karsilasacak-100751.html

 

"SİLVAN BARAJI 2021'DE SU TUTACAK"

Diyarbakır'ın Silvan İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ömer Faruk Çelik, Silvan Barajında önemli bir eşiğin aşıldığını ve barajın gövde dolgusunun tamamlandığını belirterek, 2021 başlarında barajın su tutmaya başlayacağını söyledi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-silvan-baraji-2021-de-su-tutacak-100750.html

 

OĞLU GÖZLERİ ÖNÜNDE ÖLDÜRÜLEN ACILI ANNE, DEHŞET ANLARINI ANLATTI!

Diyarbakır'da bir kuyumcu dükkanında 2 soyguncunun pompalı tüfekle göğsünden vurarak öldürdüğü Sinan Yoldaş'ın (21) annesi Zahide Yoldaş, yaşadığı dehşet anlarını anlattı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-oglu-gozleri-onunde-oldurulen-acili-anne-dehset-anlarini-anlatti-100742.html

 

 

BİTLİS’TE 224 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Bitlis’te iki gündür devam eden kar yağışı nedeniyle 224 köy yolu ulaşıma kapandı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-bitlis-te-224-koy-yolu-ulasima-kapandi-100741.html

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN İMZASIYLA YENİ TEDBİRLER HAYATA GEÇTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla salgının ekonomiye etkisini hafifletmeye yönelik yeni tedbirler hayata geçti. Bu kapsamda kısa çalışma başvurularına ve KDV indirimlerine uzatma geldi. Ayrıca esnafa 1.000 lira destek ve 750 lira kira yardımı yapılacak.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-cumhurbaskani-erdogan-in-imzasiyla-yeni-tedbirler-hayata-gecti-100746.html

 

2021 YILI İSTİKLAL MARŞI YILI OLARAK KABUL EDİLDİ

TBMM Genel Kurulunda, Meclis Başkanı Mustafa Şentop'un ilk imza sahibi olduğu ve AK Parti, CHP, HDP, MHP ve İYİ Parti'nin imzasının yer aldığı önergeyle 2021 yılının "İstiklal Marşı Yılı" olmasını içeren düzenleme kabul edildi. 2021 yılı boyunca bütün kamu kurum ve kuruluşlarınca İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinlikleri düzenlenecek

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-2021-yili-istiklal-marsi-yili-olarak-kabul-edildi-100748.html

 

 

DİYARBAKIR'DA FECİ KAZA: 2’Sİ AĞIR 4 YARALI

Diyarbakır-Silvan karayolunda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği araç takla attı. Kazada 2'si ağır 4 kişi yaralandı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-feci-kaza-2-si-agir-4-yarali-100754.html

Editör: TE Bilisim