Mücadele Haber, günün öne çıkan haber ve gelişmeleri günün sonunda derleyip değerli okuyucu ve takipçilerine sunuyor.

 

SMA HASTA YAKINLARI: ÇOCUKLARIMIZ ÖLÜMLE YARIŞIYOR!

Diyarbakır’da SMA’lı çocuklarının bir an önce tedavi edilip iyileşmesini isteyen hasta yakınları, Milli Piyango çekilişi sonrası Varlık Fonu'na aktarılan 75 milyonun SMA hastası çocuklar için kullanılmamasına tepki gösterdi. SMA hastalarının tedavisi için listeye alınan ancak, SGK kapsamına alınmayan 2 milyon dolarlık Zolgensma ilacının yurtdışından alabilecek imkanlarının olmadığını dile getiren hasta yakınları, ilacın alınması için şimdiye kadar sosyal medya üzerinde başlatılan kampanyaların yasaklanmasının kendilerini daha da mağdur ettiklerini söylediler. Öte yandan internet ortamında izinsiz yardım toplanması halinde 10 bin ile 200 bin TL’ye kadar idari para cezası uygulanıyor.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-sma-hasta-yakinlari-cocuklarimiz-olumle-yarisiyor-100948.html

 

 

DİYARBAKIR’DA DOĞAL GAZ FACİASI: 2'Sİ AVUKAT 3 ÖLÜ

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde, doğal gaz sızıntısı nedeni ile 2'si avukat 3 kişi hayatını kaybetti.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-dogal-gaz-faciasi-2-si-avukat-3-olu-100959.html

 

 

DİYARBAKIR’DA 15 FABRİKA ÜRETİME BAŞLAYACAK

Pandemi sürecinin iletişime yansıyan olumsuz etkisinin en aza indirilmesi ve ulaşılabilirliğin sağlanması amacıyla "Vali Münir Karaloğlu ile Sosyal Medya Buluşmaları"yla Çınar ilçesinde vatandaşlarla online buluştu. Vatandaşlardan gelen sorular kapsamında yol, alt yapı, ulaşım ve sosyal alanlardan, spor tesislerine kadar her yönüyle Çınar'da yapılan çalışmaları, planlanan projeleri anlattı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-15-fabrika-uretime-baslayacak-100963.html

 

 

HABERİMİZİN DUYULMASIYLA HEVSEL BAHÇELERİ MOLOZLARDAN TEMİZLENDİ

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunan ve çok sayıda hayvan türünü barındıran Sur ilçesindeki tarihi Hevsel Bahçeleri’ne kimliği belirsiz kişiler tarafından dökülen moloz ve hafriyatlar, gazetemizin yaptığı “Hevsel Bahçeleri'ne yine molozlar döküldü" başlıklı haberin duyulmasının ardından ilçe belediyesi ekiplerince iş makinalarıyla temizlendi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-haberimizin-duyulmasiyla-hevsel-bahceleri-molozlardan-temizlendi-100957.html

 

 

TARİHİ SURLARIN ÜSTÜ ÇÖPTEN TEMİZLENDİ

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde bulunan tarihi surların içi biriken çöp ve molozlar nedeniyle geçtiğimiz aylarda Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından uzun süren çalışmalar sonucu temizlendi. İçi temizlenen tarihi surların üstü ise, bazı vatandaşlar tarafından atılan atıklar nedeniyle çöp yuvasına dönmüştü.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-tarihi-surlarin-ustu-copten-temizlendi-100965.html

 

 

MEHMETHAN PASAJI ESNAFI, VALİ KARALOĞLU İLE GÖRÜŞTÜ

Sur ilçesinde 71 işyerinin bulunduğu Mehmethan Pasajı’ndaki esnaf, riskli alan olduğu gerekçesiyle 2017 yılında kamulaştırılan pasajın içindeki işyerlerinin boşaltılması için 2 hafta önce Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce kendilerine gönderilen yazının ardından bu kez de söz konusu işyerlerinin elektrik ve suyun 4 Ocak 2021 yılına kadar kesilmesi için DEDAŞ ve DİSKİ’ye yazı gönderildiğini açıklamışlardı. Mehmethan Pasajı esnafı, yaşadıkları bu sorunları çözümü için Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’nun kendileriyle görüştüğünü açıkladı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-mehmethan-pasaji-esnafi-vali-karaloglu-ile-gorustu-100962.html

 

 

BAĞLAR BELEDİYESİ İLK KEZ KADIN VOLEYBOL TAKIMI KURDU

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'nun talimatı ile ilçede bulunan kız çocuklarının spora teşvik edilmesi amacıyla Bağlar Belediyespor bünyesinde ilk kez kadın voleybol takımı kuruldu.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-baglar-belediyesi-ilk-kez-kadin-voleybol-takimi-kurdu-100958.html

 

 

DİYARBAKIR'DAN 258 MEHMETÇİK RASULAYN'A GİTTİ

Diyarbakır'ın Silvan İlçe Komando Alay Komutanlığında görevli 258 Mehmetçik, Suriye görevi için Rasulayn'a doğru yola çıktı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-dan-258-mehmetcik-rasulayn-a-gitti-100951.html

 

 

AMEDSPOR 10 KİŞİ KALAN RAKİBİ KARŞISINDA YENİLDİ

Amedspor deplasmanda karşılaştığı Kahramanmaraşspor’a 1-0 yenildi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-amedspor-10-kisi-kalan-rakibi-karsisinda-yenildi-100966.html

 

Editör: TE Bilisim