Mücadele Haber, günün öne çıkan haber ve gelişmeleri günün sonunda derleyip değerli okuyucu ve takipçilerine sunuyor.

 

“ALINAN TEDBİRLERDE ÇELİŞKİ VAR!”

SES Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Psikolog Şiyar Güldiken, koronavirüs vaka sayılarında yaşanan dalgalanmalara ve virüse karşı alınan tedbirlerde birçok çelişki olduğuna dikkat çekerek, “Toplu yaşam alanları açık ama sadece belli saatlerde kapalı. Özel okulların okul öncesi açık ama devlet okullarının kapalı. Sokağa çıkma kısıtlaması tek başına asla yeterli olmadı ve olmayacak.” dedi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-alinan-tedbirlerde-celiski-var-100993.html

 

 

BAKAN SOYLU EVLAT NÖBETİ TUTAN AİLELERİ ZİYARET ETTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP önünde evlat nöbetine devam eden aileleri çadırda ziyaret etti.

Haberin devamı:  https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-bakan-soylu-evlat-nobeti-tutan-aileleri-ziyaret-etti-100996.html

 

 

VALİ KARALOĞLU, ASFALT ÜRETİM KAPASİTESİNİ 3 KAT ARTIRACAĞIZ

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin yol yapım çalışmalarında kullanılmak üzere yaklaşık 7 milyon TL’ye satın aldığı 6 greyder aracının tanıtım toplantısı yapıldı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-vali-karaloglu-asfalt-uretim-kapasitesini-3-kat-artiracagiz-101008.html

 

 

“DİYARBAKIR’DA ŞEHİR HASTANESİYLE İLGİLİ BİR ADIM ATILMADI”

​Diyarbakır’da 5 yıldır inşa edilmesi planlanan bin 455 yataklı 2 şehir hastanesiyle ilgili açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, şehir hastanesinin ertelenmemesi gereken acil bir ihtiyaç olduğuna dikkati çekti.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-sehir-hastanesiyle-ilgili-bir-adim-atilmadi-101002.html

 

 

DİYARBAKIR’DA ARAZİ KAVGASINDA KAN AKTI: 5 YARALI

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde, akraba olan iki aile arasında arazi meselesi nedeni ile çıkan silahlı kavgada 5 kişi yaralandı.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-arazi-kavgasinda-kan-akti-5-yarali-101006.html

 

 

DİYARBAKIR'DA POLİSLİK HAYALİ KURAN GENÇLER ZORLU MARATONDA

Diyarbakır'da, Polis Akademisi tarafından yayımlanan 27. Dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) ilanına başvuran aday adayları, polis olmak için fiziki hazırlık kurslarında yoğun tempo harcıyor.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-diyarbakir-da-polislik-hayali-kuran-gencler-zorlu-maratonda-100994.html

 

 

FESİH BOZAN MEHMETHAN PASAJI ESNAFIYLA BULUŞTU

Saadet Partisi (SP) Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, Sur ilçesinde riskli alan olduğu gerekçesiyle 2017 yılında kamulaştırılan ve boşaltılmasına karar verilen Mehmethan Pasajı’ndaki esnafı ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinledi.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-fesih-bozan-mehmethan-pasaji-esnafiyla-bulustu-101001.html

 

 

ÇİN AŞISININ BREZİLYA SONUÇLARI UMUT VERİCİ!

Türkiye'nin de satın aldığı Çin merkezli Sinovac şirketinin geliştirdiği koronavirüs aşısının Brezilya sonuçları açıklandı. Brezilyalı yetkililer, aşının Faz-3 denemelerinde orta ve ağır Kovid-19 vakalarında yüzde 100, hafif vakalarda ise yüzde 78 etkili olduğunu belirtti.

Haberin devamı: https://mucadelegazetesi.com.tr/haber-cin-asisinin-brezilya-sonuclari-umut-verici-101009.html

Editör: TE Bilisim