MÜCADELE- Hükümetin koronavirüs gölgesi altında okulları açma kararı aldığını belirten Tarhan, “Bu skandal karardan sonra ülke çapında binlerce sınıfta pozitif vaka tespit edilerek karantina işlemleri yapıldı. Bu sorunun çözümü bu gidişle tam kapanmaya gidecek gibi görünüyor” dedi.

 

Öğrencilerin yaşadığı yurt sıkıntısı ve fahiş ev kiralarına değinen Tarhan,  KYK yurtları ile özel yurtların ihtiyacın sadece yüzde 10’unu karşılayabildiğine işaret eden Tarhan, “Artan fahiş kiraları ve KYK yurtlarının yetersiz kalmasını protesto eden öğrenciler maalesef sokaklarda ve parklarda yatmıştır. Ülkede geleceğimiz olan gençlerimiz sokaklarda yatarken tam o sıralarda Cumhurbaşkanı Erdoğan New York’ta 35 katlı ve değeri yaklaşık 1.5 milyar dolar olan Türk Evi isimli bir gökdelen’in açılışını yaptı. Elin Amerikalının topraklarında gökdelen dikenlerin kendi ülkelerinde gençlerine cep delen ev ve yurtlar bırakmıştır” dedi.

 

Dicle Üniversitesi’nin 2021 yılı öğrenci sayısı 32 bin 965 olarak açıkladığını anımsatan Tarhan, “Şu anlık uzaktan eğitime devam kararı alan Dicle Üniversitesi şayet yüz yüze eğitim kararı alırsa işte o zaman öğrencilerimizin artan kiralara gücü yetemeyecek ve bir yandan aldığı burs, kredi veya hiç maddi destek almadan okulunu okumaya çalışacaktır. Bizler Saadet Partisi Diyarbakır İl Gençlik Kolları olarak memleketin ve milletimizin derdine derman olmaya geleceğiz. Halkımızın arasına karışıp toplumun her kesimine ulaşmaya çalışacağız” diye konuştu. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim