MÜCADELE- Diyarbakır’da İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı bin 566 Devlet okullarında yetersiz personel sayısının okullarda yol açtığı sorunlara dikkat çeken Diyarbakır Deva Partisi Eğitim İşleri Başkanı Meral Kahraman, okullarda temizlik sorunun olduğunu ve İş-Kur’da sağlanan personel sayısının 2 binden 599’a düşürülmesinin öğrenciler açısından sağlık sorunlarına yol açabileceğine değildi.

 

TOPLAM 1566 OKULDA 434 BİN ÖĞRENCİMİZ EĞİTİM GÖRMEKTEDİR”

Devletin tüm imkanlarını çocukların eğitimine harcaması ve bu konuda hassasiyet gösterilmesi çağrısında bulunan Diyarbakır Deva Partisi Eğitim İşleri Başkanı Meral Kahraman’ın açıklaması şöyle,

“Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Devlet okullarında hizmet yürüten toplam 1566 okulda 434 Bin öğrencimiz eğitim görmektedir. İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinde okullarımızın açık kalması ve çocuklarımızın eğitime sürekli bir şekilde ulaşabilmesi ülkemiz ve şehrimiz Diyarbakır açısından hayati derecede önemli bir konu olarak önümüzde durmaktadır.

 

“OKULLARDA TEMİZLİK SORUNU MEVCUTTUR”

Diyarbakır’da mevcut hizmet veren 1566 okulda ciddi bir çalışan hizmetli ve temizlik sorunu mevcuttur. Bununla beraber bazı okullarda sınıf mevcutları 60’ın üzerinde olması korana vakalarının yüksek, aşılama oranının düşük olduğu şehrimiz için yadsınamayacak derece önemli bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır.

 

“PERSONEL SAYISI 2 BİNDEN 599’A DÜŞMÜŞTÜR”

Geçmiş dönemlerde bu okullarda görev yapan kadrolu temizlik personeli uygulaması kaldırıldığı için, artık okullarda geçici İş-Kur personeli görevlendiriliyor. Okullar açık olmasına rağmen, şuana kadar herhangi bir personel görevlendirilmiş değil.  Her yıl okullarımıza gönderilen İş-Kur personeli 2000'li sayıların üzerinde iken 2021- 2022 eğitim öğretim yılında Diyarbakır ilindeki tüm okullar için görevlendirilecek İş-Kur personel sayısı ne yazık ki 599’da kalmıştır.  Bu sayı normal koşullarda bile oldukça eksikken salgın günlerinde bu kadar az hizmetli sayısının olması tamamen eğitim ve sağlık hakkının göz ardı edildiğinin açık göstergesidir.

 

“SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İMKANSIZ HALE GELMEKTEDİR”

Okullarda sınıfların, koridorların, lavaboların ve tuvaletlerin sürekli temizlenmesi okul sağlığı ve salgın açısından hayati önem taşırken hem sınıf mevcutlarının fazlalığı hem de hizmetli sayısının eksikliği var olan sorunların çözümünü imkansız hale getirmektedir.

 

“DERİN BİR İHMALİN GÖSTERGESİDİR”

Bu eksikliklerle okulların yaklaşık olarak üç haftadır eğitim-öğretime devam ediyor olması durumun vehameti ve sürecin yönetimi açısından derin bir ihmalin göstergesidir. Devletin tüm imkanlarının çocuklarımızın eğitimine harcanması ve bu konuda gerekli hassasiyetin gösterilmesi hayati öneme sahipken böyle bir planlamanın yapılması gerçekten düşündürücü bir durumdur.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim