MÜCADELE- Pakistan'da bir baba, kızını kendi istediği biriyle evlendirmek istedi. Kız, bunu kabul etmeyip erkek arkadaşıyla kaçtı. Öfkeye kapılan baba, kızının da yaşadığı evi ataşe verdi. Evde bulunan 2'si kız 4'ü torunu olmak üzere toplam 6 kişinin yanarak can vermesine sebep oldu.

 

Pakistan'ın Muzaffargargh bölgesinde yaşayan Manzoor Hussain isimli adam, 19 yaşındaki kızı Fauzia Bibi'yi görücü usulüyle kendi istediği bir çocukla evlendirmek istedi. Ancak genç kız, babasının kendisini evlendirmek istediği adamı sevmediğini belirterek Mehboob Ahmad isimli erkek arkadaşıyla kaçtı.

 

ÖĞRENİNCE CİNNET GEÇİRDİ

Manzoor Hussain, kızının erkek arkadaşıyla kaçtığının haberini almasının ardından cinnet geçirdi. Zalim baba, 35 yaşındaki diğer kızı Khurshid Mai'nin evine giderek, Fauzia'nın da kaldığı evi ateşe verdi.

 

6 KİŞİ DİRİ DİRİ YANDI

Hussain'in evi ateşe verdiği sırada, 2 kızı ve 4 torunu da evin içindeydi. Adamın yaktığı ateş kısa sürede büyüyerek tüm evi sardı. Dedelerinin yaktığı ateşten kaçamayan çocuklar, anneleri ve teyzeleri diri diri yanarak can verdi. Çocuklardan biri ise Fauzia'nın yeni dünyaya getirdiği bebekti.

 

Fauzia'nın kocası Mehboob Ahmad, "Eve geldiğimde gördüklerime inanamadım. Bebeğimin de içinde bulunduğu ev cayır cayır yanıyordu. Ancak müdahale ettiğimizde karım, kardeşi ve çocuklar ölmüştü" dedi.

 

Olayın ardından kayıplara karışan Manzoor Hussain'in yakalanması adına yoğun bir çalışma başlatıldı. Yangının ardından kömürleşmiş bir halde bulunan cesetler otopsi ve muayene için hastaneye götürüldü.

Editör: TE Bilisim