Devrim AKTÜRK

MÜCADELE- Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde eğitim alan hayvansever üniversite öğrencileri, Tokat’ta gördükleri bir haber sonrası kolları sıvadı. Tokat’ta bulunan gönüllü gençlerin, pet şişelerden yapılan bir kulübenin sokak hayvanlarına büyük bir fayda sağladığı haberini okuduktan sonra harekete geçen gençler bir araya gelerek, Üniversite’ye bağlı olan Mimarlık Fakültesi’nin hemen karşısındaki boş bir araziye kedi ve köpek kulübesi yaptı. Yapılan bu farkındalık çalışması takdirleri topladı.

 

“YYÜ’DE YÜZDEN FAZLA KÖPEK BULUNMAKTA”

Kış şartlarının çetin geçmesi dolayısıyla böyle bir şey yaptıklarını söyleyen Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi Şara Akıncı, “Bu çalışmaya şöyle başladık, ilkin pet şişe topladık. Yurtta kalıyoruz, ben ve yan odamdaki arkadaşımla birlikte topladık. Yurt koridoruna bir poşet astık ve üzerine ‘Pet şişelerden kedi ve köpek kulübeleri yapacağız, siz de destek olursanız bu soğuk havalarda dostlarımızı soğuktan korumamıza yardımcı olursunuz’ sözünü dizdik. Sağ olsun arkadaşlarımız duyarlıydı ve kısa sürede pet şişe toplayabildik. Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde yüzden fazla köpek bulunmakta ve bu dostlarımızın beslenmesi ve tedavisiyle ilgilenen gönüllü bir grubumuz var. Grubumuzun ismi ‘YYÜ Bana Sahip Çık’. Bu gönüllü grubu bir kaç akademisyen ve çoğunluğu öğrenci arkadaşlarımızdan oluşmaktadır.”

 

“SAHİPSİZ OLMADIKLARINI GÖSTERMEK İÇİN YAPTIK”

"Kampüste birkaç tane kulübemiz bulunmakta ancak maalesef yetmemektedir. Ekonomik zorluklardan dolayı da böyle bir yola başvurduk. Sokak dostlarımız her gün farklı bir durumla karşı karşıya kalıyor. Bu dünyada sadece bizim yaşamadığımızı, sokakların onların yeri olduğunu ve sahipsiz olmadıklarını göstermek için yaptık. İnsanları da bu soğukta kapılarının önüne bir kap mama bir kap su koymaya, sokak dostlarımızı korumaya, haklarını savunmaya davet ediyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilisim