MÜCADELE- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın hekimlerin maaşlarına zam yapılacağı yönündeki açıklamalarının ardından sağlık çalışanları kendi maaşlarında iyileştirilmenin gündeme gelmemesine tepki gösterdi. Konuya ilişin açıklama yapan Sağlık-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, bakanın açıklamalarına üzüntüyle karşıladıklarını ve tüm sağlık çalışanların kapsayacak şeklide bir zam talebinde bulundu.

 

“SAĞLIK MESLEKLERİNİ DIŞLAYAN BU TUTUMU KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİLDİR”

Ensarioğlu’nun açıklaması şöyle, “Dün sağlık bakanının yapmış olduğu; bir bütün olan sağlık hizmetlerini sunan, çalışanları hekim - hekim dışı diye kutuplaştıran, ayrıştıran, ötekileştiren ve bu yönde alınan kararla çalışma barışını bozan talihsiz açıklamayı üzüntüyle öğrendik. Özellikle pandemi döneminde canla başla çalışan hekimlerimizin bu zammı alması hususunda alınan kararı onaylıyoruz, fakat alınan bu karar karşısında diğer sağlık çalışanlarının hiçe sayılmasını kabul etmiyoruz. Sağlığın topyekün bir ekip işi olduğunu unutmadan hekimle beraber çalışan (hemşiresi, laborantı, ebesi, tıbbi sekreteri, temizlik Personeli, güvenlik görevlisi, mühendisi, memuru, hizmetlisi, röntgen teknikeri, diyetisyeni, eczacısı, biyoloğu, psikoloğu, aşçısı, veri giriş personeli vs .) sağlık hizmetlerinin omurgasını oluşturan diğer sağlık mesleklerini dışlayan bu tutumu kabul etmemiz mümkün değildir.

 

“SAĞLIK ÇALIŞANLARI DAYANILMAZ BİR NOKTAYA GETİRMİŞTİR”

Pandemi sürecinde ağır iş yükü altında ezilen ve buna rağmen cansiperane tutumla çalışan sağlık personelinin az da olsa kalan umudunu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı talihsiz açıklama sonrası tükenme noktasına getirdi. Eriyen döner sermaye, kullanılamayan yıllık izinler ve daha bir çok çözülemeyen sorunların yanında yapılan bu açıklama zor şartlar altında çalışan biz sağlık çalışanlarına dayanılmaz bir noktaya getirmiştir.

 

“SAĞLIK HİZMETLERİ BİR EKİP İŞİDİR BİR BÜTÜNDÜR”

Bu minvalde alınan yanlış ve yanlı kararın ivedi olarak tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde çalışma barışını bozmadan düzenlenerek sağlık çalışanlarının yüreğine düşen ateşin sönmesini sağlayacak daha açıklayıcı ve tüm sağlık çalışanlarının haklarını birlikte konuşulduğu bir düzenleyici açıklamanın yapılmasını bekliyoruz. Ve diyoruz ki; Sağlık hizmetleri bir ekip işidir bir bütündür. Bu bütünlüğün bozulmasına asla izin vermeyeceğiz.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim