MÜCADELE HABER- 3.Lig’de şampiyon olarak 2.Lig’e yükselen Diyarbekirspor, sezon boyunca destek veren ve şampiyonluktan sonra da tebrik mesajları paylaşan isim ve kurumlar için yazılı açıklama yaparak teşekkür etti. Kulüp İkinci Başkanı ve Basın Sözcüsü Veysi Avşar, zorlu bir sürecin sonunda hedefe ulaştıklarını belirterek,” Sezonun ilk haftasından son haftasına kadar her biri final havasında geçen 30 maç oynadık. Uzun süre ligin zirvesinde kaldık, Türkiye liglerinde deplasmanda yenilmeyen iki takımdan biri olduk, bu anlamda deplasmanda en az gol yiyen takım olduk. Sezonun ikinci yarısında hiç yenilmedik. Kimi zaman son dakika golleriyle sevindik, bazen de istediğimiz sonuçları alamayarak üzüldük. Ama şartlar ne olursa olsun hiçbir zaman umudumuzu yitirmedik. Teknik heyet ve futbolcularımıza her koşulda güvenerek arkalarında durduk, onlar da azim ve mücadeleleriyle bunu boşa çıkarmadı. Et ve tırnak gibi olduk, inancımız ve mücadelemizle bunu sahada htirdik. Teknik direktörümüz Şenol Demir’den malzemeci ve aşçıya kadar herkes bu işe inandı. 30 maçta 68 puan toplayarak maç başı puan ortalaması bakımından ayrı bir rekora imza attık.” dedi.

 

“TARAFTARLARIMIZ MANEVİ DESTEKLERİYLE GÜÇ VERDİ”

Pandemi nedeniyle maçlara gelemeyen taraftarların manevi destekleriyle bu sürece katkıda bulunduğunu anlatan Avşar, ”Tek eksiğimiz pandemi nedeniyle taraftarlarımızın yanımızda olmamasıydı. Gönül isterdi ki bu coşkuyu, heyecanı onlarla beraber stadyumlarda yaşayalım. Ama ne olursa olsun dualarıyla ve manevi destekleriyle hep yanımızda oldular. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu başarıyı en çok taraftarlarımız için istedik ve birlikte başardık. Kimisinin sahadaki mücadelesi, kimisinin duasıyla.8 yıllık özleme son verirken şehirde oluşan sinerji ve dünyanın her yerindeki hemşehrilerimizin coşkusu bu başarının ne kadar değerli olduğunu ortaya koyarken, bundan sonraki beklentiye de işaret etti. Biz bu mesajı aldık, inşallah hedefimiz bundan sonra da şampiyonluklar olacak.

 

Pandemiye rağmen şampiyonluk coşkusunu evlerinin balkonlarına çıkarak ve bayraklar asarak gösteren aziz hemşehrilerimizle gurur duyuyoruz.” İfadelerini kullandı.

 

“ÇOK ANLAMLI TEBRİK MESAJLARI ALDIK”

Şampiyonluktan sonra çok sayıda tebrik mesajları aldıklarını ifade eden Avşar, ”Kulübümüzün başarısını tebrik eden devlet büyüklerimize, kent yöneticilerimize, bürokratlarımıza, sivil toplum örgütlerine, spor kulüplerimize, spor adamlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu birliktelik ve sinerji Diyarbakır kentinin sporda başarıları ne kadar özlediğini göstermek bakımından anlamlıdır. Oluşan bu güzel birlikteliği inşallah kulüp olarak iyi değerlendireceğiz.

 

Kulübümüzün mali finansmanını sağlayarak kimseye muhtaç etmeyen onursal başkanımız sayın Feyzi İlhanlı başta olmak üzere bizimle beraber olan, emek veren çok değerli yöneticilerimizin ve her kademedeki çalışanlarımızın emeğini inkar edemeyiz. Kulüp olarak hayallerimiz var. Her şeyin bittiği değil, aslında yeni başlayacağı bir noktadayız. Gerçek maraton şimdi başlıyor diyebiliriz. Oluşan bu heyecanı iyi değerlendirmek adına gerekli çalışmaları yaparak şehrimizin desteğiyle yeni hedeflere doğru yelken açacağız.

 

Bu duygu ve düşüncelerle şampiyonluğun kadim kentimize hayırlı olmasını, daha büyük başarıların önünü açmasını temenni ederek “İYİ Kİ VARSIN ÇOK DAHA BÜYÜK BAŞARILARA LAYIKSIN DİYARBAKIR” diyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilisim