MÜCADELE- Türk Edebiyatının önemli yapıtaşlarından biri olan Sezai Karakoç anısına düzenlenen programa Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Tanyıldız ve Prof. Dr. Kadir Turan, Genel Sekreter Doç. Dr. Ali Karakaş, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Programda konuşan Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, “33 Medeniyete ev sahipliği yapan Diyarbakır birçok düşünce, sanat ve bilim adamının yetiştiği bir coğrafya haline gelmiştir. Diyarbakır Değerlerini Anıyor adlı bir program başlattık. Bu program çerçevesinde değerlerimizden biri olan Türk Edebiyatının en önemli şairlerinden olan Sezai Karakoç’u Dicle Üniversitesinde anmaktan mutluluk duyuyoruz. Emeği geçen ve programımıza katılan herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Müzik dinletisi eşliğinde Sezai Karakoç şiirlerinin okunduğu etkinliğe katılım fazlaydı. Program, Sezai Karakoç’un ünlü yapıtlarını akademisyen ve öğrencilerin okuması ile son buldu.

 

Şair Karakoç, geçtiğimiz Kasım ayında İstanbul’da hayata gözlerini yummuştu. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim