Fatih SURUÇ

MÜCADELE HABER- Silvan’da son dönemde yaşanan intihar olaylarına ilişkin Silvan Kaymakamlığı ‘Silvan İntihar Vakaları Saha Araştırma Komisyonu’ kurdu. 3 ay önce kurulan komisyon dün ilk toplantısını gerçekleştirdi. Konuyla ilişkin gazetemize konuşan Silvan Muhtarlar Derneği Başkanı Murat Ateş, Birçok kurumun içerisinde olduğu 12 kişilik bir ekibin hazırlayacağı rapor doğrultusunda çalışmalar yapılacağını söyledi.

 

Silvan’da son zamanlarda yaşanan intihar olaylarıyla gündeme geliyor. En son 3 kardeşin 17 gün arayla intihar etmesi kamuoyunda gündem olmuştu.  Silvan Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada saha araştırma komisyonu ile toplantı yaptığını paylaşarak intihar olaylarına ilişkin çalışma yapıldığı bilgisini verdi.

 

Silvan Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklama şöyle, “İlçemizdeki intihar vakalarıyla ilgili Kaymakamımız ve Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Murat Öztürk’ün başkanlığında, Silvan İntihar Vakaları Saha Araştırma Komisyonu ile toplantı gerçekleştirildi.” İfadeleri kullanıldı.

 

Gazetemize açıklamada bulunan Silvan Muhtarlar Derneği Başkanı Murat Ateş, “Silvan Kaymakamı Murat Öztürk’ün talimatıyla yaklaşık 3 ay önce komisyon çalışmaları başladı. Kaymakam beyi daha öncede intihar vakalarıyla ilgili çalışmaları vardı. Komisyonun içerisinde Rehberlik danışmanları, psikologlar-psikiyatriler, Milli Eğitim, İl ve İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü, Müftülük, Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma ve Muhtarlar ile 12 kişiden oluşan bir heyetten oluşuyor.” Dedi.

 

Muhtarların sahada önemli rol oynadığını söyleyen Ateş, “Muhtarlarla birlikte intihara teşebbüs eden kişilerin aileleriyle de bağlantılar kurarak saha çalışması yapıyoruz. Son dönemde Silvan’ın intiharlarla anılması bizleri üzüyor tabi. Bunun çözümü için Kaymakam beyin böyle bir oluşum yapması bizleri çok sevindirdi. Bizlerde elimizden geldiğince destek veriyoruz. 3 ayın sonunda ilk toplantımızı gerçekleştirdik. İnşallah yakın zamanda uzman ekiple hazırlanacak raporla bu soruna sağlıklı bir çözüm bulunacağına inanıyoruz.” Diye konuştu.

 

 

Son araştırmalara göre Silvan’da son iki yılda 28 intihar vakası gerçekleştiği belirtilmişti. CHP’nin geçen yıl Kasım ayında, Silvan’daki intihar vakalarına dair hazırladığı raporda ise, 2 ayda 18-28 yaşları arasında 7 kişinin hayatına son verdiği açıklanmıştı.

Editör: TE Bilisim